12.000 wespen gedood op zolder van Riky, maar nest mag als aandenken blijven zitten

20 augustus 2018 om 13:30
Ongediertebestrijder Theodoor zet zelfs een zwaard in (foto: Tom van den Oetelaar)
Ongediertebestrijder Theodoor zet zelfs een zwaard in (foto: Tom van den Oetelaar)
Riky van Stiphout uit Lieshout deed vorige week een opmerkelijke vondst. Op haar zolder trof ze een gigantisch wespennest aan, met ongeveer 12.000 wespen. Maandagmiddag werd het nest ontmanteld.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Theodoor, de ongediertebestrijder die vorige week al begonnen was met het uitschakelen van de wespen, heeft nog nooit zo’n groot nest gezien. ‘Gigantisch en uniek’, noemde hij het. Hij heeft alle wespen gedood de afgelopen dagen.

Snel klaar
Maandag was zijn werk eenvoudig. Met een zwaard verwijderde hij het schot waar het nest achter zit. Daarna zag hij al snel dat er bijna geen wespen meer in leven waren.

Theodoor adviseerde Riky om het nest te behouden. "Met sneldrogende haarlak kun je in het nest spuiten, zodat het soort papier-maché hard wordt. En wespen gaan niet in een oud nest zitten." Riky liet meteen weten dat ze het prachtige bouwwerk voorlopig wil behouden, dus ze nam het advies over.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Niet bang voor wespennest
Wie denkt dat Riky bang was voor de wespen heeft het mis. “Het is zo mooi, zo'n stukje natuur in huis. Iedereen moet dit zien." Ze is wel blij als de overlast door de wespen verdwenen is. Ze had namelijk ongeveer honderd wespen in de woonkamer. "Die moet ik steeds meppen."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...