Leontien van Moorsel debuteert in musical: ‘Gelukkig hoef ik niet te zingen'

20 augustus 2018 om 15:19
Leontien van Moorsel
Leontien van Moorsel
Ze was als topwielrenster al gewend aan een plek op het podium en nu zal Leontien van Moorsel ook vertrouwd raken met het podium in de theaterwereld. De viervoudig olympisch kampioene uit Boekel maakt binnenkort namelijk haar debuut in een grote musical.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Van Moorsel is vanaf november van dit jaar in een beperkt aantal voorstellingen te zien in Soof de musical. De 48-jarige Boekelse speelt daarin de rol van Leontien; een aantrekkelijke sportster voor wie Kasper, de man van Soof, als een blok valt.

"Toen ik werd gebeld, dacht ik eerst: die producent is natuurlijk op zoek naar Leontien Borsato”, lacht Van Moorsel. “Maar ze wilden echt mij hebben. Het was eigenlijk de bedoeling om in flink wat voorstellingen mee te spelen, maar dat stond mijn privé-agenda niet toe."

Spannend
Van fietsen op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen naar spreken voor grote groepen mensen en nu een rol in het theater: het tekent de instelling van Van Moorsel, die altijd open staat voor nieuwe uitdagingen.

"Maar vergis je niet: ik vind dit wel spannend hoor. Dit is een totaal nieuwe wereld voor mij", zegt Van Moorsel. "Tijdens de audities moest ik als minnares van de man van Soof teksten uitspreken die ik zelf in 25 jaar niet tegen mijn man heb gezegd, haha!"

Première op 18 november
Soof de musical gaat op 18 november in première in het Chassé Theater in Breda en is daarna te zien in het hele land. Leontien speelt mee in de voorstellingen in Almere, Den Helder, Breda, Oss en in een deel van de voorstellingen in Rotterdam en Heerlen.

Van Moorsel: "Ik had nooit verwacht dat ik nog in een musical terecht zou komen, maar ik speel min of meer mezelf, dus ik durf de rol wel aan. Ik verschijn in totaal een keer of vier fietsend op het podium, dus dat voelt vertrouwd: daar hoef ik niet zo zenuwachtig voor te worden."

Massaal weglopen
Bovendien hoeft Van Moorsel in de musical niet te zingen, dat scheelt ook. "Gelukkig maar, want dan zouden de mensen ongetwijfeld massaal weglopen bij de voorstellingen", grapt ze. 

Van Moorsel begint aanstaande vrijdag aan haar eerste repetitie met de cast van de musical.

Wachten op privacy instellingen...