Scholieren omzeilen poepwater en doen de 11Stedenzwemtocht in zwembad

20 augustus 2018 om 16:39
nl
De scholieren en docenten van het ZuidWestHoek College in Ossendrecht hebben zich niet laten afschrikken door de e-colibacterie. Omdat ze in het Friese poepwater niet mochten meezwemmen tijdens de recordpoging van Maarten van der Weijden sloegen ze afgelopen weekeinde hun slag in een zwembad in Appelscha.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Vooraf hadden de leerlingen en docenten al menig baantje getrokken. Ze waren goed voorbereid om olympisch kampioen Van der Weijden voor een deel te begeleiden tijdens zijn 11Stedenzwemtocht. Een zwemmarathon over 200 kilometer langs het parcours dat normaal door schaatsers wordt afgelegd tijdens de Elfstedentocht.

Ook het ZuidWestHoek College wilde meedoen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Totdat het bericht kwam dat het Friese water zo vies was dat het niet verantwoord was om hierin te zwemmen. De autoriteiten waarschuwden voor besmetting met de e-colibacterie.

Binnenbad

Dankzij tussenkomst van LACO, beheerder van de zwembaden in Hoogerheide en Rucphen waar de scholieren en docenten trainden, stelde Appelscha het binnenbad ter beschikking voor het goede doel. Zaterdag en zondag gingen de deelnemers te water, ondersteund door familie en supporters. In totaal bereikten ze een afstand van 5,5 kilometer. 

Wat de zwemactie uiteindelijk aan geld oplevert, maken de gemeente Woensdrecht en het ZuidWestHoek College woensdag bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.