Maarten van der Weijden zwemt 2,5 miljoen euro bij elkaar voor kankeronderzoek - Omroep Brabant
Video

Maarten van der Weijden zwemt 2,5 miljoen euro bij elkaar voor kankeronderzoek

20 augustus 2018 om 19:55
nl
Maarten van der Weijden heeft met zijn 11Stedenzwemtocht 2.511.302 euro opgehaald. Hij is maandagavond groots gehuldigd in Leeuwarden. Aan het begin van de middag moest hij zijn zwemtocht stopzetten. Hij werd ziek. Maar de huldiging, daar wilde hij per se bij zijn.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Van der Weijden werd met een brancard door het joelende publiek naar het podium gebracht. Met een druk op de rode knop onthulde hij het bedrag dat opgehaald is voor kankeronderzoek: 2.511.302 euro. De zwemmer uit Waspik werd luidkeels door het publiek toegezongen.

 

Wachten op privacy instellingen...

Van der Weijden vertelde tijdens de huldiging hoe steeds meer mensen hem aan kwamen moedigen. "Het werd steeds voller en voller, hoe verder ik kwam. Dat was zo'n motivatie. Ik had het zondagochtend zo zwaar, ik wilde niet meer. En dankzij alle mensen aan de kant kon ik toch doorgaan." 

Gestopt
Van der Weijden stopte maandagmiddag zijn monsterlijke 11Stedenzwemtocht. Oorspronkelijk wilde de oud-olympisch kampioen uit Waspik zijn tocht voor het goede doel eindigen in Leeuwarden. Van der Weijden liet maandagochtend al weten dat hij - net als zaterdag- een pittige nacht had gehad. Maar Dokkum wilde hij sowieso bereiken. "Dan heb ik in ieder geval alle elf steden gehad." 

Wachten op privacy instellingen...

Maar dat is niet gelukt, want na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen moest hij er de brui aan geven. De olympisch kampioen van 2008 besloot even na twaalven een pauze in te lassen, maar hij werd ziek.

Waterkwaliteit
Mensen die een stukje met Van der Weijden mee zouden zwemmen om zo via sponsoren ook geld op te halen, mochten dat niet. Vanwege de slechte waterkwaliteit werden de zogeheten Cityswims afgelast.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.