Prestatie van Maarten van der Weijden oogst lof en bewondering in buitenlandse media - Omroep Brabant

Prestatie van Maarten van der Weijden oogst lof en bewondering in buitenlandse media

20 augustus 2018 om 21:46
nl
Maarten van der Weijden is na zijn zwemtocht van 163 kilometer ook in het buitenland groot nieuws. De buitenlandse media melden met ongeloof en bewondering de prestatie van de olympisch kampioen uit Waspik.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Met gevoel voor heldendom schrijven de kranten van de Verenigde Staten tot Australië over de prestatie van Maarten van der Weijden. En over de typisch Nederlandse verbondenheid waar een klein land heel groot wordt. "Tractors drove alongside him at night to illuminate the water and he was hoisted over canal locks by cranes."

Vrij vertaald: "Tractoren reden met de zwemmer mee in de nacht om met hun koplampen de weg op het water te wijzen. De zwemmer werd met kranen over de versperringen in het water gehesen." Het heeft wel iets weg van het sprookje van Hansje Brinker die met zijn duim in de dijk het land behoedt voor een overstroming.

Neerlands' welvaren wordt door buitenlandse persbureaus zoals AP breed uitgemeten. De prestatie van de zwemmer uit Waspik gaat ook niet ongemerkt voorbij aan grote Amerikaanse kranten zoals de Miami Herald en de New York Times. 

Ook landelijke Belgische kranten zoals De Standaard en De Morgen schenken aandacht aan de bijzondere manier waarop Van der Weijden ruim 2,5 miljoen euro ophaalde voor kankeronderzoek. "De afgelopen dagen hebben duizenden toeschouwers Van der Weijden toegejuicht vanaf de kade en bruggen. Ook oud-schaatser Erben Wennemars en cabaretier Freek de Jonge voeren enkele uren mee om Van der Weijden mentaal te ondersteunen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.