Video

Introductieweek duizenden studenten TU/e Eindhoven begint met veel bier: 'Beter dan de Randstad'

21 augustus 2018 om 11:15
nl
De geur van verschaald bier hangt dinsdagmorgen op het introductieterrein van de Technische Universiteit in Eindhoven. De ruim 2000 nieuwe studenten die deze week kennis maken met de stad hebben de avond ervoor goed gefeest. De dag begint daarom met een stevig ontbijt, om er weer tegenaan te gaan.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Je herkent ze aan dezelfde gekleurde T-shirts die ze dragen. Kersverse studenten die deze week Eindhoven onveilig komen maken. Bij een introductie hoort natuurlijk veel bier. Maar er zijn ook andere activiteiten, zegt intro-organisator Pim Suijkerbuijk: "Studentenverenigingen lopen hier rond om leden te werven. Morgen gaan de studenten op de fiets op citytour, om kennis te maken met Eindhoven.

 

Wachten op privacy instellingen...

Brabo's en Limbo's 
De eerstejaars komen vooral uit Brabant en Limburg, maar ook elders uit het land, zoals Amsterdam. Er zijn zo'n vierhonderd buitenlanders die gaan studeren op de TU/e. 

Een student uit Strijen heeft na één avond feesten al eens schorre keel: "Feesten kunnen de Brabanders hier wel", zegt hij. Anders is het met een nuchtere Zeeuw uit Zeeuws-Vlaanderen:  "Ik drink sowieso niet". Eindhoven vindt hij wel prima als studentenstad: "Het is beter dan de Randstad, de mentaliteit die bevalt mij wel". 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.