Speler TGG cel in, omdat hij tegen hoofd en nek tegenstander schopte

21 augustus 2018 om 13:53
nl
Een toenmalige speler van de Bossche voetbalclub TGG heeft dinsdag een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, gekregen. Volgens de rechtbank in Arnhem heeft hij na een competitieduel met Haaften tegen het hoofd en de nek van een tegenstander geschopt. Het Gelderse slachtoffer lag toen op de grond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 26-jarige dader moet ook een schadevergoeding van ruim 1100 euro betalen. Het incident gebeurde in oktober 2016.

Elftalleider vrijgesproken
De 34-jarige elftalleider van TGG werd vrijgesproken. Hij werd net als de wel gestrafte speler verdacht van een poging tot zware mishandeling. De 34-jarige man zou een speler van Haaften een kopstoot hebben gegeven, maar dit kon volgens de rechtbank niet worden bewezen. 

De rechtbank begrijpt dat tijdens een wedstrijd emoties hoog kunnen oplopen, maar toon je wel een sportief verliezer, ook als voorbeeld voor de jeugd, zo werd in de uitspraak opgenomen. Het bestuur van TGG nam de zaak direct hoog op. De wandaden waren aanleiding om het eerste elftal direct uit de (zaterdag)competitie te nemen. Het besluit kwam enkele dagen nadat de ontmoeting tussen Haaften en TGG uit de hand was gelopen.

LEES OOK: Zaterdagvoetbalteam TGG Den Bosch uit competitie, spelers vechten en 'nemen jointje'

Voetballers worden vaker veroordeeld
Het is niet voor het eerst dat een Brabantse voetballer de cel in moet na geweld op het voetbalveld. Sterker nog, twee jaar geleden werd al een ander lid van TGG naar de gevangenis gestuurd. Deze toen 23-jarige man kreeg vijf maanden voor de mishandeling van een scheidsrechter in Oosterhout en omdat hij nog een voorwaardelijke straf had voor de mishandeling van een politieagent. Ook in 2016 kreeg een speler van PCP Breda vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.