Brabantse studenten betalen bijna 100 euro te veel voor kamer

21 augustus 2018 om 15:32
nl
Brabantse studenten betalen allemaal meer voor hun studentenkamers dan is toegestaan. Volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) zou het gaan om bijna honderd euro die studenten in onze provincie gemiddeld te veel betalen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Wat betreft de huurprijzen is Eindhoven een van de goedkoopste studentensteden in Nederland. Toch betaal je hier gemiddeld nog altijd bijna negentig euro (88,56 euro) te veel, schrijft de LSVb dinsdag. 

Jaarlijks bepaalt de overheid de maximale huurprijs per kamer aan de hand van een puntensysteem (puntenhuur). De studentenvakbond heeft gekeken naar dit puntensysteem en kijkt naar gegevens die Brabantse studenten online hebben ingevuld. 

Tilburg scoort het best
Uit het rapport blijkt verder dat niet alleen Eindhovense studenten fors te veel betalen, maar ook in Breda (97,76 euro), Tilburg (70,85 euro) en Den Bosch (95,11 euro) leg je te veel geld neer voor je kamertje. 

Volgens de LSVb zit je als student dus het beste in Tilburg. Daar betaal je gemiddeld 300,91 euro voor een studentenkamer. Op basis van het puntensysteem mag dat bedrag maximaal 288,91 euro zijn. "In Tilburg is de afwijking van de puntenhuur minimaal ten opzichte van de gemiddelde prijs", staat in het rapport.

Bekijk hier hoe iedere Brabantse studentenstad scoort:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.