Video

Zwemheld Maarten van der Weijden is weer thuis (en met zijn voeten gaat het weer goed)

21 augustus 2018 om 15:38
nl
Van de bovenmenselijke prestatie in het hoge noorden naar de rust in het zuiden. Zwemheld Maarten van der Weijden is weer thuis in Waspik en Omroep Brabant had de eer hem als eerste te spreken.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De momenteel bekendste man van Nederland kwam dinsdag terug uit Friesland. Dinsdagnacht slaapt hij weer lekker in zijn eigen bed. "Eerst gaan we lekker Chinees eten. Ik herstel snel, maar ben nog wel moe. Bovendien ben ik de afgelopen tijd niet de leukste vader geweest, dus ik ga nu tijd besteden aan mijn gezin."

Kijk hieronder naar het interview. 

Wachten op privacy instellingen...

Van der Weijdens cijferlijst van de afgelopen dagen is even imposant als bizar. 55 uur in het Friese water, 163 zwemkilometers in het lijf, 2,5 miljoen euro voor onderzoek naar kankerbestrijding en veel te weinig slaap. Aan dat laatste kan hij de komende dagen werken. 

"Het was zwaar. Ik heb echt geleden door. Zondag voelde ik zo veel pijn dat ik begreep dat er ook een grens is aan mijn lijden en ik het niet zou volhouden. Dat was best heftig. Uiteindelijk was het mijn vrouw die me vertelde dat het eindresultaat niet telde, maar dat het ging om het grotere doel van aandacht voor kankerbestrijding."

Over die foto's gesproken: het leek ons wel aardig om een verwenpakketje mee te nemen voor die voeten. Hoe het daarmee gaat? Best prima!  

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.