Stijn steunt Maarten van der Weijden met eigen 11Stedenzwemtocht: 'Elke euro telt'

21 augustus 2018 om 15:17
nl
Hij wil zich uiteraard in de verste verte niet vergelijken met Maarten van der Weijden, toch mag de alternatieve 11Stedenzwemtocht van Stijn van Kessel er zijn. De 27-jarige sportliefhebber uit Deurne bezocht zaterdag en zondag elf steden in Brabant, Limburg en Gelderland en legde daar steeds twee kilometer af. Zwemmend,natuurlijk. Allemaal voor het goede doel. Van Kessels avontuur leverde welgeteld 1.333 euro op.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Ik weet het: het is maar een klein beetje als je het afzet tegen de ruim 2,5 miljoen euro die door Maarten is opgehaald. Maar elke euro telt”, vertelt Van Kessel. En zo is het maar net.

Reserveringen geannuleerd
Ongeveer duizend landgenoten hadden afgelopen weekend in het kielzog van de Waspikse reus door Friesland willen zwemmen. Van Kessel dus ook, hij zou zelfs overnachten in Friesland. Helaas moest hij twee hotelreserveringen en een verblijf in een Bed& Breakfast op het allerlaatste moment annuleren. Het water was immers niet schoon genoeg voor recreanten, zo bepaalde de organisatie van het unieke avontuur, dat Van der Weijden zaterdagochtend was begonnen.

Plan B
Van Kessel wilde zich niet uit het veld laten slaan. “Ik had er bovendien voor getraind en bedacht toen een alternatief.” Wat dat plan B was? Met de auto of trein naar elf steden in Brabant, Limburg en Gelderland rijden en daar een rivier of een andere watergang induiken. Met als doel steeds twee kilometer af te leggen om uiteindelijk op 22 kilometer uit te komen. 

“Op mijn sporthorloge kon ik zien hoeveel meters ik te gaan had. Alleen in Tilburg twijfelde ik of wel genoeg had gezwommen. Ik heb in de regel 35 minuten nodig voor twee kilometer. Voor de zekerheid heb ik daarna in Oisterwijk nog eens veertig minuten afgelegd.”

'Nog meer respect'
En dat allemaal in zijn eentje. Ook dat was een enorm verschil met de krachttoer van Van der Weijden, die ruim twee dagen lang hartstochtelijk werd toegejuicht. Van Kessel moest het zonder steun in wat voor vorm dan ook doen. 

Och, hij had zijn bescheiden onemanshow er graag voor over. En, om familie, vrienden en collega’s zover te krijgen om te doneren én, om aan zijn eigen zwemconditie te werken. “Ik ben een fanatiek sporter, maar heb op zwemgebied nog wat bij te schaven. En op deze manier heb ik ook nog meer respect voor Maarten gekregen dan ik al had.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.