Video

Tommie reist PSV overal achterna, maar zonder shirtje in clubkleuren: 'We willen geen knokpartijtje'

21 augustus 2018 om 15:29
nl
In de aanloop naar de wedstrijd van PSV tegen BATE Borisov, geniet PSV-fan Tommie geniet in Wit-Rusland. Hij is één van de ruim dertig fans die de Eindhovense club steunt in de eerste wedstrijd van de play-offs voor de Champions League. Opvallen doen ze niet, ze dragen bewust geen PSV-shirtjes in de stad.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Dat blijft altijd link, zeker in Oost-Europa. Je hebt hier toch wel rare gasten bijlopen", legt Tommie uit. "Voor je het weet krijg je een knal voor je hoofd. Het is beter om niet in de clubkleuren te lopen, maar gewoon in casual kleren genieten van voetbal, een biertje en het mooie weer. Het is prachtig hier. Je hebt geen clubkleuren nodig om te genieten."

Ervaringen
De Eindhovenaar spreekt uit ervaring dat het slimmer is om geen PSV-shirt te dragen. "In Griekenland hebben we wat meegemaakt. En in Oekraïne moesten we door bepaalde supportersgroepen lopen waar je je niet veilig voelde. In Sint-Petersburg zijn we benaderd om te vechten. Maar wij zitten helemaal niet te wachten op een knokpartijtje."

Wachten op privacy instellingen...

Avontuur
Tommie heeft al heel wat reizen achter de rug, het avontuur blijft trekken. "Een beetje andere culturen snuiven. Kijken naar de stad, dat is gewoon leuk om mee te maken. Kijken hoe anderen het voetbal beleven."

Wachten op privacy instellingen...

De meest bijzondere trip kan hij zich nog goed voor de geest halen. "De reis naar Novosibirsk in Rusland. Met twee man, dat was heel raar. We waren 24 uur onderweg voor een voetbalreisje, we hebben vijf tijdzones doorgereisd. En toen zaten we in hetzelfde hotel als de spelers. Dat was echt een unieke ervaring.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.