Chemische stof ontsnapt uit laboratorium, bedrijfsgebouw op High Tech Campus Eindhoven ontruimd

21 augustus 2018 om 18:51
nl
Een onbekende chemische stof is dinsdagmiddag vrijgekomen uit een laboratorium op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. Een bedrijfsgebouw is door de brandweer ontruimd. Een medewerkster werd onwel en is door ambulancepersoneel onderzocht.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Ongeveer dertig medewerkers moesten het bedrijfsverzamelgebouw aan de Professor Holstlaan 41 op last van de brandweer verlaten. Dat gebeurde omstreeks kwart voor zes. De hulpdiensten hadden tijdens hun inzet de doorgaande weg bij het gebouw afgesloten.

Oorzaak van het incident zou een oververhitte oven zijn waarin printplaten worden gebakken. Door de hoog opgelopen temperatuur kwamen in het laboratorium vluchtige stoffen vrij. Een medewerkster raakte hierdoor onwel. Ze kreeg last van luchtwegen en slijmvliezen. 

De oven werd snel buiten gebruik gesteld en daarna heeft de brandweer de ruimtes geventileerd. Mede hierdoor hing er in het gebouw enige tijd een zeer penetrante geur die zich ook over de rest van de campus verspreidde. Onderzoek moet uitwijzen welke stoffen er vrij zijn gekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.