Curlingteam krijgt 300.000 euro per jaar: 'Olympische Winterspelen in 2022 zijn wel haalbaar'

21 augustus 2018 om 19:59
nl
Het Nederlands curlingteam krijgt op weg naar de Olympische Spelen van Peking steun van het NOC*NSF. Het gaat om een bijdrage van 300.000 euro per jaar. Aanvoerder Jaap van Dorp (28) uit Veldhoven spreekt van 'fantastisch nieuws'. "Het is erkenning voor het werk dat we hebben gedaan en de potentie die de sportorganisatie voor de toekomst ziet."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Normaal krijgen alleen sportploegen met een A-status zoveel geld. Het curlingteam moet dan bij de acht beste landen ter wereld horen. Die A-status heeft het team van Van Dorp (nog) niet.

Dichter bij de top
De mannen kwalificeerden zich echter wel voor de eerste keer in jaren voor een WK, waarbij ze redelijk goed presteerden. Reden om het team nu de status van TeamNL te geven. "Die kwalificatie en die prestaties hebben natuurlijk meegedragen aan de beslissing van NOC*NSF. We hebben laten zien dat we stap voor stap dichter bij de top komen en kandidaat worden voor het hoogste podium."

Het geld wordt onder meer gebruikt om extra toernooien in het buitenland te kunnen spelen en zo meer ervaring op te doen. "Ook kunnen we nu nog meer trainen en professionele hulp inschakelen. De vorige Olympische Spelen kwamen te vroeg, maar 2022 is wel haalbaar."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.