BATE Borisov-PSV vanuit het uitvak: een tik op de vingers van de politie en grote vreugde

21 augustus 2018 om 23:25
nl
In totaal zaten er dinsdagavond 34 PSV-supporters in het uitvak van de Borisov Arena voor de wedstrijd tussen BATE Borisov en PSV. Omroep Brabant-verslaggever Ronald Sträter voegde zich voor deze wedstrijd bij de Eindhovense fans en ziet ze allerlei verschillende emoties tonen tijdens de wedstrijd.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De start van PSV was natuurlijk niet lekker. Na een paar kansen kwam BATE Borisov al snel op voorsprong. Een domper voor PSV-fan Tommie. "Dit is niet best. Gewoon slecht gedekt, ze laten die man gewoon vrij. Hopelijk kunnen ze het nog omkeren. Het is in ieder geval beter dan op het eind de 1-0 tegen krijgen."

Wachten op privacy instellingen...

Gelijkmaker
Na 35 minuten spelen komt PSV op gelijke hoogte. Vanuit een strafschop maakt Gaston Pereiro de 1-1. De vreugde is groot, heel groot. De in Europees voetbal belangrijke uitgoal is gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

Tik op de vingers door politie
Peter uit Someren is opgelucht dat het 1-1 is geworden. "Gelukkig wel, heerlijk. Het ging niet goed. Maar nu hebben we die uitgoal, dat is heel belangrijk." Dat hij juicht is door de politie van Borisov gefilmd, want de aanwezige agenten filmen alles. "Er is nogal veel politie hier voor die dertig man. Ze houden ons constant in de gaten." Hij werd nog even op de vingers getikt ook. "Je mag niet roken hier. Het mag overal, maar schijnbaar in het stadion niet. Maar dat overleven we ook wel weer."

Wachten op privacy instellingen...

Voorsprong
PSV kwam voor het eerst op voorsprong via een doelpunt van Hirving Lozano. De vreugde was toen nog groter dan bij de eerste treffer. "Schitterend, echt fantastisch. En uitdoelpunten, dat is altijd goed. Het moet goed komen nu."

Wachten op privacy instellingen...

Feest
'Klasse', roepen een paar fans als de spelers naar het uitvak komen om de fans te bedanken. Er volgt applaus. De 34 supporters zijn blij, heel blij. "Gewonnen in Wit-Rusland, dat had ik vooraf niet durven hopen. Heerlijk, ik ben dik tevreden. Dat biertje gaat vanavond heel goed smaken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.