Donyell Malen in 'soort van droom' na winnende goal in Champions League: 'Telefoon staat in de fik'

22 augustus 2018 om 00:01
nl
PSV leek lange tijd op weg naar en 1-2 zege op bezoek bij BATE Borisov, maar na een knotsgekke slotfase stond er 2-3 op het scorebord. De thuisploeg maakte kort voor tijd gelijk, vanaf de aftrap maakte Donyell Malen uit de eerste aanval van PSV de winnende. Zo stapt PSV met een goed resultaat op zak in het vliegtuig terug naar Nederland, waar volgende week woensdag de return wacht.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Malen had tijdens het interview zijn telefoon al bij zich, maar hij had er nog niet op gekeken. "Hij staat best wel in de fik. Ik heb sowieso een berichtje van mijn moeder, vader en vriendin. Heel veel mensen", zegt de matchwinner met een glimlach. 

Wachten op privacy instellingen...

'Soort droom'
Malen stond koud in het veld toen de gelijkmaker viel. "Dat is balen natuurlijk. Voor ik er in kwam hadden we veel kansen gehad. Maar toen kwam er nog een perfecte voorzet." Angelino gaf voor, Malen kopte binnen. En dat koppen is eigenlijk geen specialiteit. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik een goede kopper ben. Er valt nog veel te werken aan mijn koppen, maar ik deed het goed."

Het gevoel na die treffer en niet veel later het laatste fluitsignaal is eigenlijk niet te omschrijven voor Malen. "Je zit in een soort van droom. Je beseft het niet helemaal. Maar toen de scheids affloot dacht ik wel: wow, je hebt de 3-2 gemaakt in een best belangrijke wedstrijd. Om mijn eerste goal voor PSV te scoren in de Champions League is één van de mooiere dingen."

'Krankzinnig'
Jorrit Hendrix was na afloop blij met de winst, al was er ook wel ruimte voor kritiek. "Als je ziet hoe we de wedstrijd beginnen, dat mag niet. Maar je herstelt je knap. Dan kom je op 2-1 voor en krijg je hele grote kansen op 3-1 en 4-1 en kun je het jezelf makkelijk maken. Dat doen we niet en dan valt 'ie aan de andere kant. Een beetje ongelukkig. Maar daarna maken we gelijk de 3-2 en daardoor heb je een goede uitgangspositie volgende week."

Terugkijkend weet Hendrix dat er een bijzonder spektakelstuk is gespeeld. "Krankzinnig, heel krankzinnig." Dat het nu bijna gespeeld is en PSV met een half been in de groepsfase van de Champions League staat is volgens de middenvelder niet waar. "Volgende week is nog niet gedaan, zeker niet. We moeten er ook niet te makkelijk over denken. Maar we gaan ons nu eerst focussen op zaterdag, PEC Zwolle, daar win je ook niet zomaar."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.