BATE Borisov - PSV in beeld: zeven opmerkelijke momenten

22 augustus 2018 om 10:07
nl
PSV heeft zich dinsdagavond na een zenuwachtig en matig begin alsnog naar een goede uitgangspositie gespeeld in Wit-Rusland. De Eindhovenaren wonnen met 2-3 van BATE Borisov. PSV-watcher Joost van Erp blikt terug op het duel aan de hand van zeven beelden.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

1. PSV kreeg al na negen minuten de 1-0 om de oren.

"Die goal kon niet uitblijven", doelt PSV-watcher Joost van Erp op de 1-0 van BATE Borisov die gemaakt werd door Jasse Tuominen. "Daarvoor had PSV al twee keer een waarschuwing gehad met een kopbal van dichtbij die over ging en een buitenspelgoal." Het viel Van Erp vooral op hoe makkelijk die goal werd weggegeven. "PSV werd helemaal overrompeld in de beginfase. Tuominen stond ook helemaal vrij en kon vrij gemakkelijk binnenschieten."

2. Gastón Pereiro maakt na 35 minuten de belangrijke uitgoal.

Na een goede pass van Angeliño op Steven Bergwijn krijgt PSV een penalty na hands van een BATE-verdediger. "Een makkelijk gegeven penalty, maar begrijpelijk dat de scheids hem op de stip legt. Die verdediger had zijn arm niet langs zijn lichaam, maar ik betwijfel of het met de VAR ook zo was gelopen", zegt Van Erp. De PSV-watcher zag na die heel belangrijke uitgoal een ander PSV. "Je zag dat de wedstrijd kantelde. PSV kreeg veel meer vertrouwen na die goal en tevens deelde ze ook een mokerslag uit aan de tegenstander."

3. Hirving Lozano lijkt, direct na de 1-1, PSV op voorsprong te zetten. Maar keeper Denis Scherbitski houdt zijn ploeg op de been

"Die kans was typerend voor de fase van de wedstrijd", zegt Van Erp. "PSV kreeg de spirit na die goal. Het gaf ze veel zelfvertrouwen, ze durfden meer. Lozano kopt die bal heel goed binnen na een dito voorzet van Ageliño, maar die keeper pakt die bal natuurlijk geweldig." De Mexicaan was in de tweede helft nog wél goed voor een doelpunt. Hij maakte na 61 minuten de 1-2, na een goed geplaatst schot via de binnenkant van de paal. 

4. "Luuk de Jong speelde ongelukkig."

De PSV-aanvoerder scoorde dit seizoen nog niet in een officiële wedstrijd en dat gebeurde ook niet in Wit-Rusland. De spits kreeg een aantal opgelegde kansen, maar De Jong kon het net niet vinden. "Vooral die kans in de tweede helft, waarbij hij alle tijd had om oog in oog de bal langs de doelman te schieten, springt eruit", aldus Van Erp. "Die schoot De Jong huizenhoog over, hij had zijn dag niet. Al werkte hij wel weer hard." De captain zelf was hard voor zichzelf: "Ik wilde schieten, maar hij stuit dan net iets op waardoor hij omhoog schiet. Dan moet ik rustig aan doen en dat neem ik mezelf zeker kwalijk”, is hij eerlijk.

5. Gouden invalbeur Donyell Malen

"Mijn telefoon staat nu in de fik", dat was de reactie van Malen na zijn eerste goal voor PSV. "Niemand maalt om de tweede tegengoal doordat Malen nog de 3-2 maakte", zegt Van Erp. De clubwatcher sprak met de 18-jarige aanvaller na zijn invalbeurt van acht minuten. "Het is een leuk, spontaan ventje die er echt aan zit te komen. Hij maakte nu zijn eerste goal voor PSV, een ontzettend belangrijke goal."

6. Mark van Bommel heeft BATE niet onderschat en dat is 'een goede zaak'. 

De hoofdtrainer van PSV hamerde er in aanloop naar de belangrijke tweestrijd met BATE al op: deze ploeg is niet te onderschatten. "Na de mindere resultaten van de Nederlandse ploegen in Europa heeft Van Bommel het juiste gedaan", zegt Van Erp. "Hij benaderde dit als een heel belangrijke wedstrijd, waar PSV echt niet zomaar zou gaan winnen. Je ziet het uiteindelijk ook terug in de emotie na de goals van PSV. Bij de tweede en vooral de derde goal viel op hoe blij de gehele bank van de Eindhovenaren was."

7. PSV bedankt de meegereisde PSV-supporters


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.