Beekse Bergen populairste dierentuin van Nederland, Efteling weer favoriete attractiepark

22 augustus 2018 om 10:55
nl
De Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het populairste dierenpark van Nederland. “Het safaripark wordt steeds meer gewaardeerd om zijn sympathieke, kindvriendelijke aanbod”, stelt merkadviseur Hendrik Beerda. Hij doet sinds 2010 onderzoek naar de populariteit van attractieparken en dierentuinen in Nederland. Uit het onderzoek dit jaar komt de Efteling in Kaatsheuvel voor de vijfde keer op rij als favoriete dagattractie uit de bus.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het Dagattracties Merkenonderzoek wordt elke twee jaar uitgevoerd. “Al sinds de eerste meting stijgt de reputatie van de Efteling hoog boven andere attracties uit”, stelt de merkadviseur. “Vergelijking met andere Nederlandse dagattracties is voor de Efteling bijna niet relevant. Zelfs internationale iconen als het Anne Frankhuis en het Rijksmuseum hebben een veel minder sterke reputatie.” 

Alleen wat betreft de toegangsprijs moet het attractiepark in Kaatsheuvel volgens hem uitkijken “Bezoek wordt als erg duur ervaren. Eigenlijk is dit het enige aandachtspunt.”

Het gaat hier om 'merkkracht'
In de lijst van populairste dierentuinen prijkt de Beekse Bergen voor het eerst op de eerste plek. Het safaripark blijft Artis en het Dolfinarium voor. Na de Efteling komen Madurodam en Slagharen als populairste attractieparken naar voren uit het onderzoek.

De ranglijst wordt niet opgesteld aan de hand van bezoekersaantallen. Het gaat in dit onderzoek om  ‘merkkracht’. Een gemiddelde van factoren als naamsbekendheid, merkwaardering en merkbinding. Aan het onderzoek doen 1600 Nederlanders mee.     

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.