Unieke gele trui moet kapitaal opleveren voor kankeronderzoek

ETTEN-LEUR - Martijn Timmer uit Etten-Leur heeft afgelopen weekend een originele gele trui uit de Tour laten signeren door de complete top 5 van dit jaar. Dat is gebeurd tijdens de profronde van Etten-Leur. De trui en de foto's van de ondertekening worden nu geveild voor het goede doel KWF.

"Ik ben zelf een beetje brutaal. Toen de renners zaten te eten in Etten-Leur heb ik de borden opgepakt, het shirt neergelegd en gezegd: "Dit is voor een goed doel en jij gaat hem tekenen." Op die manier wist Martijn de handtekeningen van Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk op het unieke shirt te verzamelen. 

'Ik hoef hem niet, ik wil geld'
Martijn begon zijn missie om geld in te zamelen in 2016 toen zijn vrouw te horen kreeg dat ze borstkanker had. "Toen ben in meteen drie keer de Mont Ventoux op gereden voor het goede doel", vertelt hij. 

Op 14 september gaat hij dat samen met een groot aantal mensen uit Roosendaal weer doen tijdens de Colsensation 2018.  Als Martijn voor de derde keer de berg op rijdt sluit de veiling van de gele trui. "Ik hoef hem niet, ik wil geld", aldus Martijn.