PSV is met vijf spelers hofleverancier Jong Oranje, ook NAC-aanvaller opgeroepen

22 augustus 2018 om 13:28
nl
Nadat de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekend is gemaakt, is ook duidelijk geworden welke spelers zich mogen melden bij Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi heeft 27 spelers opgeroepen, onder wie vijf PSV’ers. Daarmee is de Eindhovense club hofleverancier van Jong Oranje. Ook NAC-aanvaller Gervane Kastaneer behoort tot de voorlopige selectie.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Yanick van Osch, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Bart Ramselaar en Donyell Malen mogen zich melden bij Erwin van de Looi voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Engeland en Schotland. Ook de aan SC Heerenveen verhuurde PSV’er Sam Lammers zit bij de 27-koppige selectie. 

Donyell Malen maakte dinsdagavond nog de winnende treffer voor PSV op bezoek bij BATE Borisov. De 18-jarige aanvaller kan zijn debuut maken voor Jong Oranje. Bij PSV krijgt hij onder hoofdtrainer Mark van Bommel redelijk wat minuten, zo mocht hij tegen Fortuna Sittard een halfuur meedoen. 

NAC-speler
Gervane Kastaneer kan zijn zesde wedstrijd voor Jong Oranje gaan spelen. De vleugelaanvaller van de Bredase club speelde deze kwalificatiecyclus al eerder tegen onder meer Schotland en Engeland, maar zat bij de laatste kwalificatiewedstrijd niet bij de selectie. Ook Brabanders Arnaut Danjuma (Groeneveld) en Oussama Idrissi (AZ) zijn onderdeel van de voorlopige selectie. 

EK-kwalificatie
Jong Oranje staat op dit moment tweede in de groep, terwijl Engeland aan kop gaat met vijf punten voorsprong. De ploeg van Van de Looi, ex-trainer van Willem II, heeft drie punten voorsprong op Schotland. Voor het EK dat in 2019 wordt gespeeld in Italië, plaatsen alle negen poulewinnaars zich automatisch. De vier beste nummers twee gaan onderling nog uitvechten wie de laatste tickets kunnen verkrijgen. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.