Sprookje eindigt voor Uno Animo, geen Ajax, Feyenoord of PSV op bezoek

22 augustus 2018 om 22:46
nl
Voor de voetbalamateurs van Uno Animo zit het bekeravontuur erop. De bescheiden tweedeklasser uit Loon op Zand had stiekem de hoop om zich te plaatsen voor het grote bekertoernooi. Maar het krachtsverschil in het duel tegen VVSB uit de tweede divisie was veel te groot. De ploeg uit Noordwijkerhout won met 1-6.
Geschreven door

De nederlaag was niet raar want VVSB speelt maar liefst vier klassen hoger. Toch durfde voorzitter Joost van Loon op voorhand al te speculeren over het bereiken van het 'echte' bekertoernooi. 

"Dat zou het hoogtepunt uit de geschiedenis van onze club zijn. Het mooiste zou dan zijn om een club uit de top drie thuis te loten. Wat mij betreft het liefste PSV. Maar onze penningmeester zal wel hopen op een uitwedstrijd tegen Feyenoord."

Wachten op privacy instellingen...

Maar voorzitter Van Loon was al snel terug in de realiteit. VVSB had totaal geen moeite met het Klein Duimpje uit Loon op Zand. Na de eerste helft stond het reeds 1-3. De Loonse treffer kwam uit een onvervalste counter waarbij Rick van Loon (neef van de voorzitter en zoon van de trainer) trefzeker was.

Na rust hetzelfde spelbeeld. De goedbetaalde amateurs uit Noordwijkerhout konden uitlopen naar 1-6 en zij zitten daarmee wel in de koker bij de loting om het bekertoernooi.

Sprookjes
Trainer Kees van Loon van Uno Animo kon leven met de nederlaag. "Dat mijn broer, de voorzitter, droomde van wedstrijden tegen de top-drie komt, omdat hij nog in sprookjes gelooft. Dromen kan altijd en onmogelijk was het natuurlijk niet, maar als je realist bent was dit een normale uitslag."

Wachten op privacy instellingen...

Ook voor Blauw Geel '38, UNA en Dongen eindigde woensdagavond het bekertoernooi. OJC Rosmalen won met 4-1 en gaat door naar de volgende ronde. Ook Gemert bekert verder na de beslissende strafschoppenreeks te winnen.

Zaterdag is de laatste kans dat er zich nog een Brabantse amateurclub plaatst voor het bekertoernooi. Marvilde uit Veldhoven gaat dan op bezoek bij Te Werve in Rijswijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.