Wedstrijd PSV-BATE Borisov niet in gevaar door politieactie

22 augustus 2018 om 22:21
nl
De actie van de politie voor betere arbeidsvoorwaarden zal de kwalificatiewedstrijd van PSV voor de Champions League tegen BATE Borisov, woensdag, niet in gevaar brengen. Dat bevestigt een woordvoerder van de politievakbond ACP.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Bezoekers van de wedstrijd zullen wel de nodige hinder kunnen ondervinden. Wie naar het Philips Stadion in Eindhoven wil, kan op drie locaties rekenen op actievoerende agenten.

Er worden op twee wegen sluizen opgezet voor auto's en voetgangers. De eerste is bij Fellenoord, ter hoogte van de kruising met de Boschdijk. Ook komt er een sluis nabij de kruising Vonderweg en Willemstraat.

Zichtbaar
Beide sluizen liggen op een steenworp afstand van het stadion. Op de derde plek in het stadscentrum waar actie wordt gevoerd, komt geen sluis. Dat is ter hoogte van het politiebureau aan de Mathildelaan. Daar zullen wel agenten 'zichtbaar en herkenbaar  aanwezig' zijn, aldus de woordvoerder van de ACP.

Op alle drie de locaties zullen passanten gewaarschuwd worden dat ze een 'risicogebied' betreden. Met deze waarschuwing willen de agenten benadrukken dat de politie momenteel over te weinig capaciteit beschikt.

Arbeidsvoorwaarden
De woordvoerder van de politievakbond geeft toe dat de actie in Eindhoven afleidt van hetgeen waar het de agenten om te doen is: betere arbeidsvoorwaarden. "Komende jaren dreigt een leegloop binnen de politie door de vergrijzing. We willen dat opvangen door nieuwe mensen binnen te halen. Maar om die allemaal op te leiden, gaat jaren duren. We hebben daarvoor al langer gewaarschuwd."

Behalve meer collega's dringt de ACP aan op een loonsverhoging van 7 procent. "Dat lijkt veel maar valt mee als je dat moet uitstrijken over een periode van drie tot vier jaar", aldus de zegsman van de ACP.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.