Manchester City haalt NAC-doelman Arijanet Muric terug: Bredase club krijgt 'flinke compensatie'

22 augustus 2018 om 22:46
nl
NAC Breda kan op zoek gaan naar een nieuwe keeper. De Bredanaars kwamen ruim een maand geleden met het nieuws naar buiten dat ze de 19-jarige Arijanet Muric komend seizoen huren van Manchester City. Die club haalt hem nu terug, nadat er afgelopen week een keepersprobleem is ontstaan bij 'The Citizens'.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

NAC en Manchester City hebben overeenstemming bereikt over een directe terugkeer van Arijanet Muric naar Manchester City. Dinsdag kwamen er nog verhalen naar buiten dat de club uit Breda zich geen zorgen hoefde te maken. NAC ging er toen nog niet vanuit dat de jonge Montenegrijn zou vertrekken. Volgens bronnen krijgt NAC wel een 'flinke compensatie' voor het vroegtijdige vertrek van de eerste doelman.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Keepersprobleem
Manchester City verkocht afgelopen maanden doelmannen Joe Hart (Burnley) en Agnus Gunn (Norwich City) en Muric werd verhuurd aan NAC. Afgelopen week scheurde tweede doelman Claudio Bravo zijn achillespees af en daardoor had manager Pep Guardiola nog maar twee keepers ter beschikking. City kon ook geen nieuwe doelman halen, omdat de transferperiode in Engeland al dicht is. 

"Ondanks dat er ook is gekeken naar andere oplossingen, hebben we uiteindelijk moeten besluiten om Arijanet Muric weer terug te laten keren naar Manchester", zegt technisch directeur Hans Smulders. "Het hebben van een samenwerking betekent ook dat je elkaar probeert te helpen in dit soort situaties van overmacht." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Hulp City
Smulders geeft aan dat ze Manchester City hiermee helpen. "Maar de City Football Group helpt ons weer met het oplossen van de situatie die hierdoor is ontstaan in het doel bij NAC." 

Mark Birighitti
Muric keepte uiteindelijk één officieel duel voor NAC. De de Montenegrijn keepte afgelopen week in de met 3-0 gewonnen wedstrijd in eigen huis van De Graafschap. De kans lijkt groot dat Mark Birighitti komend weekend tegen Excelsior onder de lat zal terugkeren. De Australiër stond in de eerste competitiewedstrijd tegen AZ in het doel, hij moest toen vijf goals incasseren. Birighitti zou naar verluidt ook worden begeerd door Melbourne City, maar de kans lijkt klein dat NAC hem nu nog laat gaan. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.