Minuut lang applaus voor pechvogel Ryan Thomas tijdens PEC Zwolle-PSV

23 augustus 2018 om 13:56
nl
Supporters van PEC Zwolle steken PSV-pechvogel Ryan Thomas zaterdag een hart onder de riem. De fans applaudisseren tijdens PEC Zwolle - PSV vanaf de dertigste minuut een minuut lang voor de Nieuw-Zeelander. De middenvelder verruilde PEC vorige week voor PSV, maar hij raakte vrijwel direct zwaar geblesseerd aan zijn knie.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Een hartverwarmende actie voor deze pechvogel", zegt PSV-watcher Joost van Erp. "Dit zegt veel dat de fans van PEC op deze manier met de situatie omgaan. Ze zijn een belangrijke speler kwijtgeraakt aan PSV, maar Thomas is daar een populaire jongen. Dat blijkt hier wel uit."

Wachten op privacy instellingen...

ForzaPECZwolle roept de supporters dus op om in minuut dertig (zijn rugnummer bij PEC) een minuut lang te applaudiseren voor de geblesseerde Nieuw-Zeelander. Thomas is volgens de supportersgroep van PEC zelf ook aanwezig bij het duel. Woensdag kwam het treurige nieuws naar buiten dat de middenvelder een zware knieblessure heeft opgelopen. "Het leek een onschuldig iets, maar ik lig er heel lang uit”, zei Thomas gisteren zelf.

Lichte blessure
PSV ging er in eerste instantie vanuit dat het een lichte blessure zou zijn voor Thomas, daarom reisde hij ook niet mee met de ploeg van Mark van Bommel naar Borisov. "Bij het blocken van een bal op de training, heb ik deze blessure opgelopen. In eerste instantie leek het niet ernstig, maar we hebben voor de zekerheid een scan laten maken. En die zag er niet goed uit.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.