Lekker op je scooter door de stad scheuren, in Roosendaal mag het niet meer

23 augustus 2018 om 14:09
nl
Met je haren en jas wapperend in de wind en de zon op je gezicht lekker op je scootertje langs de terrasjes op de markt van Roosendaal rijden. Het klinkt idyllisch, maar vanaf donderdag is de lol er vanaf. Want het mag niet, en de spiksplinternieuwe camera’s die er nu hangen, zien alles. Boete: 95,- euro.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

Want volgens wethouder Cees Lok is het scooterrijden niet leuk meer. Er wordt té hard gereden en dat is gevaarlijk. 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

De camera’s, die op verschillende punten in het centrum staan, zien alles. Elke scooter die passeert wordt gesignaleerd en op de foto gezet. De eigenaar krijgt een flinke boete. 

Speciale camera’s
De camera’s zijn spiksplinternieuw en voorzien van de laatste techniek. Daarom zijn ze in staat om de kleine nummerborden van scooters te herkennen. 

Wachten op privacy instellingen...

Gelukkig voor mensen die in de binnenstad wonen, zijn zij met hun scooter nog wel welkom. Zij krijgen een ontheffing. Net als de bezorgdiensten die hun pizza’s en bakken chinees afleveren op een scooter. 

Omrijden
Maar wat moet je dan met je scooter? Nou, gewoon omrijden. Aan het begin van het centrum staan overal borden die je daar op wijzen. Je mag natuurlijk ook gewoon, met scooter in de hand, wandelend door het centrum.  

Wachten op privacy instellingen...

Winkeliers zijn blij met de ontwikkeling. Want de scooters die langs hun winkels scheuren, zorgen voor gevaarlijke situaties. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.