Geknikte opslagtank in Geertruidenberg is weggesleept en terug bij bedrijf - Omroep Brabant

Geknikte opslagtank in Geertruidenberg is weggesleept en terug bij bedrijf

23 augustus 2018 om 18:26
nl
Foto: Paul Post
Foto: Paul Post
De geknikte opslagtank die sinds dinsdagavond stilstond op de Centraleweg is donderdagavond teruggebracht naar het bedrijf Siemerink Tank- en Apparaatbouw. Om zeven uur 's avonds begon de rit, ongeveer twee uur later was het gevaarte terug bij de Siemerink.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk


Wachten op privacy instellingen...Het ging overigens om een afstand van niks, want het bedrijf waar de tank naartoe moest ligt op zo’n honderd meter van de plek waar de opslagtank stond. De tank woog vijftig ton. 

De tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


Van Vugt was blij dat de tank na bijna drie dagen verplaatst kon worden. "Vooral het sluipverkeer zorgde de afgelopen dagen voor extra overlast. Op zo'n moment wordt duidelijk om hoeveel verkeer het dagelijks gaat." 

De tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Siemerink Tank- en Apparaatbouw was tot donderdagavond bezig geweest met het bouwen van een constructie om het gevaarte terug te brengen. 'We proberen het zo snel mogelijk op te lossen, maar veiligheid gaat voor snelheid”, benadrukte Peter Eerkens van het bedrijf donderdagochtend nogmaals.

De tank dreigde dinsdagavond van een oplegger te vallen, vlak voor de bestemming. Wat er precies is misgegaan tijdens het speciaal transport blijft onduidelijk. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.