Buikschuivend je weekend in (en 4 andere tips voor dit weekend!)

24 augustus 2018 om 16:00
nl
Brabant bruist! Er is zoveel te doen, dus Omroep Brabant helpt je een handje. Deze vijf evenementen mag je niet missen. Ilse van der Pas tipte ons het eerste evenement en daar zijn we blij mee, Ilse!
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Tip 1 Gerwense vlooienmarkt in Gerwen (zondag)
Volgens Ilse moeten we zondag in Gerwen zijn, om onze slag te slaan op de Gerwense vlooienmarkt. Die wordt georganiseerd door Drumfanfare Jong Leven. Ook deze editie - de 49e op rij - levert een dubbelslag op: mensen kunnen leuke koopjes doen en de drumfanfare wordt met het geld geholpen. Bovendien is er koffie, thee, frisdrank, een loterij en een hoop gezelligheid. Het is een klassieke win-win-opzet.

Bezoekers kunnen zondag vanaf 10.00 uur terecht op het Heuvelplein in Gerwen. De toegang is gratis. Tot 15.00 uur zijn er koopjes te jagen. Er is ook een opbodwagen waar allerlei spullen geveild worden. 

Tip 2 Brabantsedag in Heeze (zondag)
Mocht je niet op zoek zijn naar koopjes maar kijk je liever je ogen uit, dan is Heeze zondag de ‘place to be’. Daar is zondag de Brabantsedag. In de middag trekt de huizenhoge, rollende theaterparade daar door de straten.  Zestien wagenbouwersgroepen hebben ook nu weer hun best gedaan om er iets moois van te maken, net als vorig jaar.

De hele dag zijn er activiteiten.  Zo is er voorafgaand aan de parade op verschillende plekken op het parcours straattheater en is er na afloop volop muziek. De stoet vertrekt om 13.30 uur vanaf Industrieterrein De Poortmannen en slingert vervolgens door Heeze. Voor 10 euro kan je er met je neus bovenop staan. Zitten kan ook, voor 9,50 euro erbij heb je een tribunekaart. Kinderen tot en met 12 jaar zien de theaterparade gratis.

Mocht je met de auto komen, dan kun je je auto op verschillende plekken in de buurt van het parcours kwijt bijvoorbeeld op de Muggenberg. Let op, je moet vaak nog een stukje lopen voor dat je bij het parcours bent. De Brabantsedag is ook prima met de trein te bereiken. Vanaf Station Heeze loop je er in tien minuten naar toe. Voor mindervaliden zijn er speciale plekken zodat ook zijn het goed kunnen zien.

Over het goed kunnen zien gesproken, Omroep Brabant zendt vanaf 17.46 uur ieder uur de hoogtepunten van de Brabantsedag uit. Dan kun je alles nog een keer goed terug kijken.

Tip 3 Appeltje Eitje Bierfestival (vrijdag, zaterdag en zondag)
Of je nou van blond of van donker houdt, van zoet of van bitter, in Roosendaal vind je dit weekend wel een biertje dat bij je past. Op de Nieuwe Markt kan er van alles geproefd worden. Er zijn zestig biertjes van vijftien verschillende brouwerijen. Maar het is niet alleen bier wat de klok slaat, je kunt er ook voor andere dranken terecht en er zijn acht foodtrucks voor een begeleidend hapje.

Vrijdag begint het om 16.00 uur, precies op tijd voor de vrijdagmiddagborrel dus. Op de andere twee dagen kun je al vanaf 13.00 uur terecht. De entree is gratis. Als je een biertje of twee, of drie gaat doen, is het misschien verstandig om op de fiets of met de trein te komen. Vanaf het station loop je in een goed kwartier naar de Nieuwe Markt. Kom je met de auto, dan kun je die onder de Nieuwe Markt of in de Biggelaar kwijt.

Tip 4  Oldtimerfestival in Moerdijk (zaterdag en zondag)
In Moerdijk draait het dit weekend om ouwe bakkies. Misschien is dat iets te oneerbiedig voor de prachtige oldtimers die rondrijden. Het weekend wordt zaterdag afgetrapt met oldtimerrit langs de mooiste plekjes van de gemeente Moerdijk. Die begint om 12.00 uur. Zondag kun je al vanaf 10.00 uur wagens kijken.

Op het festivalterrein kun je je niet alleen vergapen aan oldtimers. Er is ook een groot legerkamp en in de haven liggen oude schepen. Je kunt op zaterdagavond ook een rondvaart maken met een van de schepen. Zondag is er ook een braderie en een Cadillacshow.

Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij wegrestaurant Kanters (Steenweg 2, Moerdijk) of bij wegrestaurant De Gouden Leeuw (Moerdijkseweg 1, Zevenbergschen Hoek.) Het is niet de bedoeling dat er in Moerdijk zelf geparkeerd wordt. De parkeerplekken staan met borden aangegeven. Kom je met de trein? Dan kun je vanaf Station Lage Zwaluwe met een gratis pendeldienst. Oude bussen brengen je, geheel in stijl, naar het festival. Ook vanaf de wegrestaurants rijden er pendelbussen. 

Tip 5  Buik Schuif Toernooi in Haaren (zaterdag)
Pierre van Hooijdonk verhief het ooit tot een kunst; het buikschuiven. In Haaren kun je dit weekend 'Pi-Air' naar de kroon steken. Bij Eetcafé ’t Gemak wordt namelijk het Buik Schuif Toernooi gehouden. Er is een speciale baan voor. Ze gooien er water er zeep overheen zodat je echt meters kunt maken.

Het toernooi begint om 15.00 uur bij het eetcafé aan de Haarendijk 4 in Haaren. Je kunt als team meedoen maar ook als je in je eentje bent, mag je schuiven. Deelname is gratis. En je doet het niet alleen voor de eer, de beste schuivert wint een prijs.

Tips?
Organiseer je een evenement of ga je ergens naartoe en vind je dat Brabant ook moet komen? Laat het ons weten. Stuur een mailtje met informatie over het evenement naar [email protected] en misschien kiezen we jouw evenement wel uit als een van de tips van de week!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.