Video

'Laat PSV maar feesten, dan pakken wij stiekem puntjes', frietje met...Willem II'er Jordens Peters

24 augustus 2018 om 18:15
nl
Jordens Peters voetbalt al sinds november niet meer in het eerste van Willem II. De verdediger uit Maaskantje heeft lange tijd problemen met zijn knie gehad, maar hij is nu bijna terug van weg geweest. Reden voor verslaggever Ronald Sträter om met hem een frietje te gaan eten. Natuurlijk in cafetaria 't Pleintje, de beroemde snackbar uit de film New Kids. "Mensen denken dat wij net zo leven als in deze film."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Jordens Peters vindt het wel grappig om af te spreken in cafetaria 't Pleintje. En hij moet lachen als de verslaggever zich enorm verbaast over de Duitse toeristen die in de snackbar aanwezig zijn. Ook bij onze Oosterburen zijn de aso's uit Brabant beroemd, de film New Kids heeft Maaskantje op de kaart gezet.

"Maaskantje is hierdoor ontzettend bekend geworden en ik merk dat mensen denken dat wij net zo leven als in deze film", vertelt Jordens Peters. "Dat ze hier alleen maar Tokkies tegen komen en dat wij net zo praten als in de film. Maar dat is gelukkig wel iets anders."

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Moeilijke momenten, maar geen tranen
Peters is lekker vrolijk. En terecht, want de zon begint weer te schijnen voor de speler uit Maaskantje. Na een lange periode van revalidatie in Zeist traint hij bij Willem II weer met de groep mee. Al is nog altijd onzeker of hij volledig gaat herstellen van zijn knieblessure. Er is namelijk kraakbeenschade achter de knieschijf. Het is allemaal niet makkelijk. 

"Ik heb zeker momenten gehad dat ik dacht dat het niet goed zou komen. Geen traantje gelaten hoor, die komen denk ik pas als het moment komt dat ik echt de beslissing moet nemen om te stoppen. Maar ik train nu weer met de groep mee, dus ik voel me weer voetballer. Het is  gelukkig dus niet aan de orde."

Tevreden over start nieuwe seizoen
Peters is door de jaren heen een echte Willem II'er geworden. De club gaat hem aan het hart. Hij volgde dan ook nauwlettend het begin van de competitie van zijn collega's. "Ik ben tevreden over de start en de wedstrijd zondag tegen Heracles is belangrijk om te zien waar we staan."

PSV-publiek moet tekeer gaan
Peters volgt natuurlijk ook met veel aandacht de verrichtingen van de Nederlandse clubs in Europa. Ook hij was blij met de overwinningen van PSV en Ajax afgelopen week.

"De redding is overdreven, maar het zou wel veel lucht geven aan het Nederlandse voetbal als beide clubs doorstromen naar het hoofdtoernooi van de Champions League", zo zegt hij. "PSV oogt fris onder Van Bommel en onze oude assistent Reinier Robbemond. Als het PSV-publiek zo tekeer gaat als die van Ajax afgelopen week in de Arena, dan denk ik niet dat BATE Borisov daar gaat winnen. "

Puntjes ophalen
"Laat PSV maar winnen en flink feesten, dan komen wij daar over twee weken stiekem wat puntjes ophalen", lacht Jordens Peters.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.