Video

PSV verbouwt doelen in het Philips Stadion: doelstangen verdwijnen onder de grond

24 augustus 2018 om 09:08
nl
De doelen in het Philips Stadion zijn flink aangepast. Voorheen zaten de netten vast aan doelstangen die op de grond lagen, maar PSV heeft die doelstangen nu verwijderd en in de grond verwerkt. Een primeur in de eredivisie, maar niet in Europa. Bayern München maakt al langer gebruik van deze constructie.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse
Wachten op privacy instellingen...

PSV heeft deze aanpassing gedaan zodat keepers en veldspelers niet meer op de doelstangen kunnen vallen. Ook vindt de club het aanzicht fraaier, zo meldt het ED. In het verleden kwamen er verschillende situaties voor waar spelers geblesseerd raakten door de ijzeren doelstangen. Zo kwam oud-PSV-doelman Przemyslaw Tytón na een duik met zijn hoofd op de doelstang. Een recenter voorbeeld is de val van Hirving Lozano op de ijzeren stang in het uitduel met ADO Den Haag van afgelopen seizoen. De Mexicaan moest toen na een tijdje gewisseld worden. 

Bekijk hieronder de beelden van Tyton en Lozano. Tekst gaat door onder de video's. 

Wachten op privacy instellingen...


Van Bommel
PSV doet deze aanpassing toen Mark van Bommel met het idee kwam. In Duitsland maken Bayern München (de oude club van Van Bommel) en RB Leipzig al gebruik van de constructie. In overleg tussen de technische staf en de directie heeft ervoor gezorgd dat de PSV-fans de nieuwe doelen aanstaande woensdag voor het eerst kunnen zien. Dan staat de beslissende Champions League-voorronde wedstrijd tegen BATE Borisov op het programma. De Eindhovenaren verdedigen dan een 3-2 voorsprong. Maar eerst gaat de ploeg van Mark van Bommel op bezoek bij PEC Zwolle, waar de zwaar geblesseerde nieuwe PSV-middenvelder Ryan Thomas naar alle waarschijnlijkheid een steunbetuiging krijgt van het publiek. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.