Hier wonen de meeste honderdplussers van Brabant [LIJSTJE]

24 augustus 2018 om 10:30
nl
Van alle steden in Brabant lijkt Cranendonck het honderdplussers walhalla: op iedere tienduizend inwoners zijn er bijna zes mensen boven de honderd jaar. Sint Anthonis en Eersel volgen op een tweede en derde plek. Kijk je naar het totaal aantal honderdplussers, dan scoren de grote Brabantse steden het best.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Eindhoven, Breda, Den Bosch en Tilburg voeren in Brabant de lijst aan met meeste honderdplussers. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van LocalFocus. Maar als je kijkt hoeveel honderdplussers per tienduizend inwoners er zijn, dan krijg je hele andere cijfers. 

In Cranendonck wonen relatief gezien de meeste Brabanders die al minimaal honderd keer hun verjaardag hebben gevierd: 4,9 vrouwen en 1 man per tienduizend inwoners. In Sint Anthonis wonen geen mannen ouder dan honderd jaar, maar wel 5,4 vrouwen op iedere tienduizend inwoners. Eersel staat op een derde plek met 3,2 vrouwen en 1,1 man. 

Vrouwen vaker honderdplus
Wat opvalt is dat er veel meer vrouwen dan mannen zijn die minimaal honderd kaarsjes hebben uitgeblazen. Zo zijn er in heel Brabant 210 vrouwen met de leeftijd van honderdplus. Terwijl er 'maar' 38 mannen zijn.

Son en Breugel, Grave en Mill en Sint Hubert zijn de enige gemeenten in Brabant waar niemand woont die ouder is dan honderd jaar. Kijk hieronder hoeveel honderdplussers er in jouw gemeente wonen: 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.