Oud-tennisster Miriam Oremans heeft vertrouwen in Kiki Bertens: 'Een kanshebber voor US Open-winst' - Omroep Brabant

Oud-tennisster Miriam Oremans heeft vertrouwen in Kiki Bertens: 'Een kanshebber voor US Open-winst'

24 augustus 2018 om 11:51
nl
Na haar toernooiwinst in het Amerikaanse Cincinnati staat er voor Kiki Bertens een Grand Slam voor de deur. De Bredase tennisster is tijdens de US Open één van de outsiders voor de winst. “Ze is ontzettend goed in vorm en ze laat de laatste tijd ook zien dat ze op hardcourt uit de voeten kan.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Dat liet de 26-jarige Bertens zien tijdens het afgelopen WTA-toernooi dat ze won. De tennisster stond altijd bekend als gravel-speelster, maar de afgelopen tijd heeft ze zich goed ontwikkeld. “Ze is veel fitter dan voorheen”, zegt voormalig tennisster Miriam Oremans. "Nu zien we weer dat trainen wordt beloond. Ook de wisselwerking met haar coach, Raemon Sluiter is fantastisch."

Geen outsider

Kiki Bertens kwam nog nooit verder dan de tweede ronde van de US Open, jaarlijks het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Er won zelfs nog nooit een Nederlander. Toch wordt Bertens, mede door haar toernooiwinst in Cincinnati, gezien als een van de outsiders voor de winst. “Ik vind Bertens geen outsider”, zegt Oremans. "Ze is geen nobody meer, ze staat op plek dertien van de wereld. Ik vind haar een kanshebber voor de titel. Een outsider vind ik eerder een talent dat nog nooit iets heeft gewonnen."

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Bertens start de US Open tegen de nummer 96 van de wereld, de Tsjechische Kristyna Pliskova. “Normaal gesproken moet ze die gewoon kunnen winnen.” Mocht Bertens doorstoten naar de tweede ronde, dan komt ze naar alle waarschijnlijkheid de Amerikaanse McHale tegen en als ze de vierde ronde bereikt, dan komt ze de nummer twee van de wereld tegen: Caroline Wozniacki. In de tweede ronde van Cincinnati was Bertens nog te sterk voor Wozniacki. 

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

"Het wordt interessant om te zien hoe Bertens nu omgaat met haar nieuwe rol", doelt Oremans op het feit dat er nu van Bertens wordt verwacht dat ze de eerste rondes overleeft aangezien ze op plek dertien staat. "De druk zal groter worden, de vraag is dan hoe ze daar mee omgaat."

'Alles zit dicht bij elkaar'

Afgelopen jaar heeft Bertens een goede ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment staat de Bredase zelfs op plek dertien van de wereldranglijst. Zo hoog stond ze nog nooit. “Ik denk niet dat dit haar plafond is.” Oremans vindt het lastig om in te schatten hoe veel plekken Bertens nog kan stijgen, mede door de andere tennissters in de top tien. "De top is breed, iedereen kan van iedereen winnen. Alles zit zo dicht tegen elkaar aan. Er is niet één tennisster die er met kop en schouders bovenuit steekt."

Constant
Oremans denkt dat Kiki Bertens het in zich heeft om in de toekomst een grandslamtoernooi te winnen. "Dat topniveau heeft ze. Ze kan op alle ondergronden uit de voeten, dat heeft ze wel bewezen. De ommekeer kwam tijdens Wimbledon van dit jaar. Toen merkte Bertens zelf ook dat ze het kon." De voormalig-tennisster denkt dat het vooral belangrijk is dat Bertens constant blijft. "Ze staat nu de afgelopen drie jaar in de top-25, dat is ongelooflijk knap. Maar de top tien lonkt nu. Als ze constant blijft spelen, dan zie ik haar zonder enige twijfel een grandslamtoernooi winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.