Eline (9) mist oude speeltuin en schrijft brief aan burgemeester: 'We kunnen nergens buiten spelen'

24 augustus 2018 om 15:34
nl
De 9-jarige Eline uit Wernhout was buiten aan het spelen en kwam er toen achter dat haar oude speeltuintje was afgebroken. Teleurgesteld dat ze nergens meer kon spelen, besloot Eline een brief te schrijven aan de burgemeester. "Wat ze allemaal als 9-jarige teweeg heeft gebracht", aldus haar trotse moeder.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Op een gegeven moment kwam ze naar binnen en zei: ‘Mam, we kunnen nergens meer buiten spelen. Er was maar één speeltuin de allerleukste en die hebben ze afgebroken'", zegt moeder Angela Klink uit Wernhout.

"Het was oma die toen tegen Eline heeft gezegd dat ze dan maar een brief naar de burgemeester moet schrijven."

Op bezoek bij burgemeester
Daar hoefde de 9-jarige Eline geen twee keer over na te denken. "Ik heb haar wel een beetje geholpen met wat er allemaal in kan komen. Maar ze heeft hem helemaal zelf geschreven", vertelt Angela.

Hoewel moeder Angela dacht dat er niks met de brief zou gebeuren, kwam er opeens toch een uitnodiging van burgemeester Leny Poppe-de Looff. "We zijn afgelopen woensdag op bezoek geweest bij de burgemeester. En toen hebben ze Eline verteld dat er inderdaad nog nieuwe speeltuinen komen."

'Twee opties aangedragen'
"Het is allemaal heel leuk wat ze allemaal als 9-jarige teweeg heeft gebracht", zegt Angela. "Kinderen bij haar in de klas geloofden eerst niet dat ze echt naar de burgemeester zou gaan. We hebben foto’s gemaakt waar ze samen op staan en die heeft ze op school laten zien."

"Het leukste is dat ze in haar brief twee opties heeft aangedragen over waar een speeltuin zou kunnen komen. Een van die opties is achter de turnzaal bij de voetbalvereniging. Daar ligt nog een flinke strook braakliggend terrein. En daar is de dorpsraad ook al mee bezig."

'Speelveldjes gaan er komen'
Zo had Eline behoorlijk wat invloed met haar brief. De speeltuin gaat er komen. "Er komen uiteindelijk dus nieuwe speelveldjes en nieuwe speeltoestellen", vertelt haar trotse moeder Angela. 

"In de toekomst houden ze Eline intensief op de hoogte van de plannen en van de vorderingen van speelveldjes bij ons in de buurt. Dus het is leuk om te zien wat er dan nog aan komt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.