Video

Mark van Bommel geniet als PSV-coach: 'Maar tijdens de cursus leer je niet alles'

24 augustus 2018 om 16:57
nl
De eerste twee maanden zitten er bijna op voor PSV-trainer Mark van Bommel. Het trainerschap bevalt de 42-jarige oefenmeester goed. Ook de resultaten van Van Bommel zijn tot dusverre goed. In de competitie won PSV twee keer, terwijl er in de voorronde van de Champions League uit in Wit-Rusland ook werd gewonnen. Alleen de Johan Cruijff Schaal-finale tegen Feyenoord ging na penalty's verloren. Nu wacht PEC Zwolle.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Uit spelen in Zwolle betekent: kunstgras. "Daar hebben we ons goed op voorbereid", zegt Van Bommel tijdens het wekelijkse perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd tegen het team van John van 't Schip. Van Bommel kan in Zwolle zijn derde eredivisiezege boeken als coach van PSV in evenzoveel wedstrijden. De Limburger heeft het naar zijn zin als hoofdtrainer. "Maar tijdens de cursus leer je niet alles."

'Niet best'
Afgelopen week werd duidelijk dat PSV-aanwinst Ryan Thomas zwaar geblesseerd is geraakt aan zijn knie. Van Bommel noemde dat nieuws 'niet best'. "Als nieuwe speler wil je graag integreren bij je nieuwe club. Maar hij zal er nu lang uit liggen." De PSV-trainer wilde niet bevestigen dat de club op zoek gaat naar een vervanger. "Dat regelen we intern en dat gaan we niet eerst via de media communiceren." Een naam die al langere tijd rondzingt in en rondom Eindhoven is die van Erick Gutiérez. De Mexicaan, een goede vriend van Hirving Lozano, staat zelf open voor een transfer naar PSV, maar ook hier kon Van Bommel niks over zeggen. 

Tekst gaat door onder de video. 

Ramselaar en De Jong
Afgelopen dinsdag behoorde Bart Ramselaar niet tot de wedstrijdselectie van PSV. Van Bommel koos voor de jonge Michel Sadilek. De rol van Ramselaar is volgens de trainer niet uitgespeeld. "In Nederland mag je 23 man op het wedstrijdformulier hebben, maar in Europa mogen dat er maar 18 zijn. Wij hadden afgelopen week gekozen voor de spelers die op de bank zaten." 

De coach van PSV ging ook nog even in op de rol van aanvoerder Luuk de Jong. De spits scoorde nog niet dit seizoen. "Maar hij is hartstikke belangrijk voor onze ploeg, alleen scoort hij nog niet. Maar ik maak me geen zorgen over het scoren, dat komt wel."

Bijna geheel fitte selectie
Van Bommel reist met een grote selectie af naar Zwolle. Ryan Thomas is er logischerwijs niet bij, maar er ontbreekt nog iemand. Maximiliano Romero is ook niet van de partij. De 19-jarige Argentijn is volgens de PSV-trainer 'licht geblesseerd'. "Dat zal geen weken duren, dit kan iedereen overkomen." Het verblijf van Romero bij PSV is tot nu toe nog allesbehalve succesvol te noemen. De spits kwam in januari al naar PSV, maar speelde pas tien minuten in de hoofdmacht vanwege een langdurige bovenbeenblessure. De Eindhovenaren huurden Romero in januari een half jaar, waarna ze hem in juli voor ongeveer 10 miljoen euro definitief overnamen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.