Video

Keepersperikelen bij NAC: geen Birighitti maar Niemczycki tegen Excelsior

24 augustus 2018 om 18:54
nl
NAC Breda-coach Mitchell van der Gaag kiest voor het thuisduel met Excelsior niet voor doelman Mark Birighitti. Met de Pool Karol Niemczycki staat er zaterdag alwéér een nieuwe keeper onder de lat.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Met doelman Birighitti in de openingswedstrijd tegen AZ kende NAC een dramatische competitiestart: het verloor met 5-0. Daarna mocht de gehuurde Arijanet Muric het doel verdedigen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (3-0 zege), maar de Zwitserse-Montenegrijn keerde deze week vanwege personele problemen terug naar zijn werkgever Manchester City.

Van der Gaag geeft nu voor de derde speelronde de voorkeur aan de jonge Poolse keeper Karol Niemczycki. Daardoor ontstaat het bizarre scenario dat de coach na zijn eerste drie competitieduels van het seizoen al van drie verschillende doelmannen gebruik heeft gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

'Situatie met Muric komt niet vaak voor'
NAC-coach Van der Gaag vindt het plotselinge vertrek van Muric jammer, maar ook niet meer dan dat. "Deze situatie komt niet vaak voor, maar spelers vertrekken ook wel eens tijdens de voorbereiding of raken geblesseerd. Je moet daar niet al te veel aandacht aan besteden."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.