Video

Geldschieter Kakhi Jordania brengt hoop en enthousiasme bij FC Den Bosch

25 augustus 2018 om 10:45
nl
FC Den Bosch werd een maand geleden overgenomen door Kakhi Jordania. Sinds dat moment gebeurde er veel bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Zo kwamen er al acht nieuwe spelers. Wat vooral opvalt is de positiviteit die heerst. Er is hoop en enthousiasme.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Er is gigantisch veel veranderd. Vooral op het veld natuurlijk”, legt algemeen directeur Paul van der Kraan uit. “Als je de selectie van nu vergelijkt met die van drie weken geleden, dan is het totaal anders. De selectie heeft een kwaliteitsimpuls gehad van acht nieuwe spelers. En er volgen nog wel enkele nieuwe spelers.”

“Maar de hele wereld rond de club is anders. Je merkt het aan de sfeer binnen de club, de sfeer bij de toeschouwers en de sfeer bij de sponsors. Alles is op dit moment positief”, zegt Van der Kraan tevreden.

De tekst gaat verder onder de video.

Hoop
Trainer Wil Boessen merkt dat ook. “Het is fantastisch dat er tegen RKC heel veel publiek was. Bij Volendam was het al super, daar hebben onze supporters ons negentig minuten aangemoedigd. Vandaag was dat ook."

"Mensen krijgen hoop, dat is het allerbelangrijkste woord. Vorig seizoen en het seizoen daarvoor was er minder hoop en dat werd alleen maar minder. Nu niet. Het is lekker dat mensen enthousiasme meenemen, ik hoop dat wij dat gaan gebruiken in de wedstrijden.”

De tekst gaat verder onder de video.

Jordania
Tijdens de wedstrijd tegen RKC werd de nieuwe eigenaar al toegezongen. Achter de voornaam van Jordania volgden 'we worden kampioen' en 'is een Bosschenaar'. Het goede resultaat tegen FC Volendam en een voorsprong tegen RKC hielpen mee. Al heeft Jordania geen directe invloed op de prestaties op het veld. Ondanks allerlei wilde verhalen over geldschieters is het niet dat de Georgiër de basisploeg kiest.

“Ik krijg niks opgelegd, het is niet dat alle buitenlanders moeten spelen. Ik ben blij dat ik eigen keuzes mag maken. Het is wel normaal dat een eigenaar meedenkt. Dat is logisch als je veel geld in een club steekt. Maar het is bijvoorbeeld prettig dat ze vragen waar versterkingen nodig zijn en niet lukraak spelers halen.”

"Als je veel geld in een club steekt is het logisch dat je meedenkt, maar ik mag mijn eigen keuzes maken" - FC Den Bosch-trainer Wil Boessen

Van der Kraan kan lachen om de suggestie van veel supporters dat Jordania invloed heeft op de opstelling. "Volgens mij ken ik geen trainer die zich daarin de wetten laat voorschrijven. De trainer moet vrij zijn qua keuze. Hij moet zijn sterkste elftal laten spelen.”

'Echt bijzonder'
Danny Verbeek is aanvoerder van FC Den Bosch. Hij ziet de ene na de andere nieuweling gepresenteerd worden. “Het is wel echt bijzonder. Ik heb het nog nooit meegemaakt, zoveel nieuwe jongens en dan ook nog tegelijk. Je merkt dat het wel wat doet met de mensen, ook in de stad. Er is weer interesse.”

“Ik heb er wel een goed gevoel over. Ik hoop dat de staf de tijd krijgt om er echt een goed team van te maken, ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen.”

'Blij als het 1 september is'
Met Wouter van der Steen, Imran Oulad Omar, Albin Gashi, Rauno Sappinen, Julián Marchioni, Stefan Velkov, Nicolás Romat en Stefano Beltrame kwamen er al acht nieuwelingen. Daar komen er komende week nog een paar bij. Boessen kan wat dat betreft niet wachten tot het 1 september is, de dag dat de transfermarkt dicht is.

“Ik ben blij, de staf is blij en de spelers zijn blij als het 1 september is. Dan weten we waar we aan toe zijn. Dan kun je tegen de spelers zeggen: dit is je plek, dat is je concurrent en dit zijn je taken. Dat vliegt nu nog alle kanten op. We moeten zorgen dat we daar meer structuur in krijgen. Dat heeft tijd nodig.”

Doel
Verbeek kan na het sluiten van de transfermarkt pas echt aangeven wat er dit seizoen mogelijk is met Den Bosch. “Dat is nu heel erg moeilijk. Pas als we helemaal compleet zijn weten we wat voor team we hebben, dan kan ik een iets reëler antwoord geven.” Van der Kraan heeft al een vrij goed beeld. “Dit jaar willen we meedoen in de play-offs, dat is het doel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.