Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in jouw gemeente? [KAARTJE]

25 augustus 2018 om 12:53
(Foto: archief)
(Foto: archief)
Voor het derde jaar op rij is de gemiddelde geschatte WOZ-waarde van een huis in Nederland gestegen. Vught noteert met 345.000 euro de hoogste WOZ-waarde in onze provincie. De snelste stijger is Den Bosch, waar de WOZ-waarde met 7,6 procent toenam.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op 1 januari van dit jaar bedroeg de WOZ-waarde 230.000 euro. Dat is 6,5 procent hoger dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

In Brabant is de hoogste gemiddelde WOZ-waarde in Vught het hoogst: 345.000 euro. De gemeente Heeze-Leende becijferde een gemiddelde WOZ-waarde van 323.000 euro. Haaren maakt met 319.000 euro de top drie compleet. 

Den Bosch stijgt, Zundert daalt
De sterkste Brabantse stijger is Den Bosch, waar de gemiddelde WOZ-waarde met 7,6 procent toenam. Op de voet gevolgd door Son en Breugel (7,4 procent) en Eindhoven (7,1 procent). In Zundert daalde de gemiddelde WOZ-waarde zelfs met 1,8 procent. 

Aan de hand van de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) bepalen gemeentes de hoogte van de lokale belastingen. Het gaat bijvoorbeeld om de onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting en rioolheffing. 

Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in jouw gemeente? En wat is de stijging vergeleken met 2017? 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...