Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in jouw gemeente? [KAARTJE]

25 augustus 2018 om 12:53
nl
Voor het derde jaar op rij is de gemiddelde geschatte WOZ-waarde van een huis in Nederland gestegen. Vught noteert met 345.000 euro de hoogste WOZ-waarde in onze provincie. De snelste stijger is Den Bosch, waar de WOZ-waarde met 7,6 procent toenam.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op 1 januari van dit jaar bedroeg de WOZ-waarde 230.000 euro. Dat is 6,5 procent hoger dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

In Brabant is de hoogste gemiddelde WOZ-waarde in Vught het hoogst: 345.000 euro. De gemeente Heeze-Leende becijferde een gemiddelde WOZ-waarde van 323.000 euro. Haaren maakt met 319.000 euro de top drie compleet. 

Den Bosch stijgt, Zundert daalt
De sterkste Brabantse stijger is Den Bosch, waar de gemiddelde WOZ-waarde met 7,6 procent toenam. Op de voet gevolgd door Son en Breugel (7,4 procent) en Eindhoven (7,1 procent). In Zundert daalde de gemiddelde WOZ-waarde zelfs met 1,8 procent. 

Aan de hand van de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) bepalen gemeentes de hoogte van de lokale belastingen. Het gaat bijvoorbeeld om de onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting en rioolheffing. 

Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in jouw gemeente? En wat is de stijging vergeleken met 2017? 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.