Ian springt voor overleden achternicht op solex in 24-uurs Solexrace in Heeswijk

25 augustus 2018 om 19:12
Een sfeeropname van de 24 uurs-solexrace (foto: Fons Hendriks/Hendriks Multimedia).
Een sfeeropname van de 24 uurs-solexrace (foto: Fons Hendriks/Hendriks Multimedia).
Het begint met een sprintje, dan even flink trappen en vervolgens 24 uur op de solex. De 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther ging zaterdagmiddag om vier uur van start. Het team dat de meeste rondjes rijdt, wint. Maar de deelnemers crossen vooral voor het goede doel: er wordt geld opgehaald voor kinderen met kanker.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Zo hard mogelijk racen is natuurlijk essentieel, maar het komt ook aan op conditie. Voordat de coureurs de motor op kunnen springen, rennen ze namelijk een deel van de ronde.

Goede startplek handig
Een goed plekje is belangrijk en dus stonden de eerste teams al een uur voor het startschot klaar. Jeroen de Groot werd vorig jaar derde met zijn team en hij hoopt dit jaar minstens een plek hoger te eindigen. "Wij zijn misschien wel té fanatiek, we willen als eerste op de solex zitten."

Ook Ian van Heugten staat helemaal in de denkbeeldige startblokken. Hij nam vorig jaar met zijn team de bokaal mee naar huis. Ze wonnen met 259 rondes en ze haalden ook nog eens het hoogste bedrag op: 6.210 euro. Vroeg aanwezig zijn bij de race kan bijdragen aan een goede opbrengst. "Als je als eerste hier staat, heb je ook de ruimte om weg te rennen."

'Voor Simone op de solex'
Het team van Ian heet 'Voor Simone op de solex' en dat is niet voor niets. "Het is mijn achternicht, ze is vorig jaar overleden. Dat was wel een emotioneel moment, maar daar halen we ook heel veel uit. Dadelijk vol gas en dan spring ik voor haar de solex op", glimlacht Ian. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...