NAC verliest in eigen huis kansloos van Excelsior

25 augustus 2018 om 23:07
NAC Breda heeft een dure nederlaag geleden tegen Excelsior. In eigen huis verloor de ploeg van Mitchell van der Gaag kansloos met 0-2. Voor de NAC-trainer waren de druiven extra zuur, hij verloor van zijn oude werkgever.
Profielfoto van Malini Witlox

Excelsior was simpelweg beter dan NAC. De combinaties waren beter en de Rotterdammers waren fanatieker in de duels. NAC voetbalde vooral tegen zichzelf. Niet voor niets trakteerden de fans de spelers op een fluitconcert. Qua begroting heeft Excelsior veel minder te besteden dan de club uit Breda, maar dat was in het veld niet te zien. Voor Excelsior was het de eerste zege in het nieuwe seizoen.

Van der Gaag werkte de laatste twee seizoenen voor Excelsior. Hij leidde de Rotterdammers naar de twaalfde en elfde plaats. Dat zijn klasseringen in de middenmoot waarvoor Van der Gaag met NAC Breda waarschijnlijk meteen zou tekenen.

Excelsior had al voor de rust in Breda het betere van het spel. Door slecht uitverdedigen bij de thuisploeg kon Ali Messaoud na een kwartier doeltreffend uithalen (0-1). Na een half uur claimde Excelsior vergeefs een strafschop bij de arbitrage. In de 54e minuut verdubbelde Jeffry Fortes de marge na goed werk van Mikael Anderson (0-2).

Liveblog
Omroep Brabant hield tijdens de wedstrijd een liveblog bij. Bekijk het hieronder.

94' We zijn klaar. NAC heeft de komende week heel wat te bespreken.

89' Er komen minstens vier minuten bij. Maar de fans van NAC zouden het prima vinden als Manschot nu al affluit.

86’ Te Vrede kopt, maar kan de bal niet richting doel krijgen.

81' Wissel Excelsior: Van der Meer voor Mahmudov.  Ook NAC wisselt.

75’ Wissel Excelsior: Haspolat voor Anderson.

67'Mansveld geeft een penalty na het kijken van de beelden. Te Vrede gaat hem nemen. Hij scoort niet!

66' Is het hands of niet? Bij NAC schreeuwt iedereen om een pingel als een schot tegen de arm van Excelsior-speler Matheij lijkt te komen. De VAR (videoarbitrage) moet in actie komen.

'62 Geel voor Ilic.

58' Wissel bij NAC. Kan Kastaneer het tij keren?

54' Goal voor Excelsior. Net nu NAC eindelijk in de wedstrijd komt. Mets word gepasseerd waarna Excelsior voorgeeft en Fortes scoort.

50' NAC is goed uit de kleedkamer gekomen. De club is dreigender en speelt met meer overtuiging.

46' We zijn weer begonnen. Tweede helft van start. Fernandes die in de rust al warmliep vervangt Nijholt.

45' Er komt een minuut aan blessuretijd bij. Het is niet best wat NAC voor rust laat zien, Excelsior is toch een directe concurrent om degradatie. Fluitconcert van het publiek van NAC dat duidelijk teleurgesteld is.

37' Eindelijk een goede kans voor de thuisploeg. Ilic krult een vrije trap vanaf rechts naar de verre hoek, maar net over de lat.

33' Weer kan Excelsior scoren, NAC komt goed weg.

33' Ali Messaoud krijgt een kans op 0-2, maar schiet nu over het doel.

30' NAC zet aan en zet Excelsior onder druk. Via twee corners zorgt de Bredase ploeg voor gevaar, echte kansen worden nog niet gecreëerd.

29' Eerste echte gevaar van NAC. Corner gaat onhoog en wordt daarna ingekopt, maar er zit nog net een Excelsior-hoofd tussen.

17' Goal voor Excelsior. Messaoud scoort. Het uitverdedigen van NAC is niet goed. De bal belandt bij Messaoud en die schiet uit de draai raak.

14' Er gebeurt niet veel, het is vrij saai.

13' Weer een gele kaart voor NAC. Na een  fel duel tussen Nijholt en Messaoud, trekt de scheidsrechter de kaart voor Nijholt.

10' Met steun van het publiek komt NAC langzaam onder de druk uit. Ilic jaagt goed door en brengt daarmee leven in de brouwerij. Excelsior voetbalt in de beginfase meer. NAC moet het vooral van opportunisme hebben.

7' Geel voor Menno Koch van NAC na een veel te wilde tackle op Mahmudov, de aanvoerder liep zelfs risico op rood.

6’ Het eerste werk voor Niemczycki is bij een corner. De keeper komt goed uit zijn doel en bokst de bal weg. Er zijn verder nog geen echte kansen.

5' De Bredase club heeft het moeilijk. Amper balbezit.

1'. We zijn begonnen. Excelsior speelt vanavond trouwens met rode broekjes in plaats van zwarte omdat NAC Breda ook zwarte broekjes draagt