Steven Kruijswijk komt niet op gang in Vuelta, maar is blij met 25e plaats

25 augustus 2018 om 22:46
nl
De kop is eraf voor Steven Kruijswijk in de Ronde van Spanje, maar het viel niet mee. “Ik ben blij dat ik degelijk ben gestart, want de voorbije dagen voelde ik me echt niet goed”, zei de profwielrenner uit Nuenen zaterdag na de proloog in Malaga.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Kruijswijk eindigde op de 25e plaats, op 29 seconden van de Australische winnaar Rohan Dennis. “Of het nou toch nog de vermoeidheid was van de Tour de France weet ik niet,  maar ik kwam niet echt op gang", aldus de renner van LottoNL-Jumbo.

'Zo snel mogelijk finishen'
"Ik ben tevreden met het resultaat. Voor mij was het gewoon zo snel mogelijk finishen zonder veel risico's te pakken in de paar lastige bochten. Je weet dat je niet meedoet voor de overwinning, maar het is altijd lekker om redelijk vooraan te eindigen ten opzichte van andere klassementsrenners.''

Kruijswijk, die in de Ronde van Frankrijk als vijfde eindigde, tipt Richie Port als de grootste favoriet op de eindzege in de Vuelta. De Australiër viel op de eerste dag echter al door de mand. Hij leverde veel tijd in en kwam naderhand met de verklaring dat hij ziek was geworden in de aanloop naar de Spaanse etappewedstrijd. Kruijswijks team- en provinciegenoten Lars Boom en Danny van Poppel waren 33, respectievelijk 42 seconden minder snel dan Dennis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.