Video

'Het is even wennen', NAC-middenvelder Arno Verschueren ziet zichzelf terug als rechtsback

26 augustus 2018 om 00:14
nl
NAC-speler Arno Verschueren speelde de afgelopen twee wedstrijden als rechtsback. De van origine middenvelder ziet dat graag anders, maar speelt waar de trainer hem nodig heeft. "Nu moet ik me concentreren op de backpositie, dat is wel een beetje wennen."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Door het overvolle middenveld is Verschueren bij NAC een linie gezakt. De Bredase club haalde deze zomer Anouar Kali en Ilic en daar kwam dan ook nog Jordan van der Gaag bij. Verschueren is nu kind van de rekening.

Veelzijdig
"Ik ben een veelzijdige speler, ik kan op meerdere posities spelen. Het is aan de coach om de keuzes te maken en ik doe op elke positie mijn best." Verschueren geeft aan dat er altijd concurrentie is op dit niveau. "Die concurrentie moet ik aangaan, en de andere spelers moeten ook de concurrentie met mij aangaan. We moeten scherp trainen en dan is de beslissing aan de coach." 

De tekst gaat door onder de video.

De Belg speelde in het verleden ook al eens als rechtsback, nieuw is die positie dus niet. "Ik heb er ook op getraind, ze (technische staf, red.) helpen mij ook. Op zich kan ik het wel goed. Het is alleen wel weer een beetje wennen." 

Transfer
Afgelopen week berichtte VI dat de kans aanwezig was dat Verschueren zou vertrekken bij de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Hij zou in belangstelling staan van verschillende buitenlandse clubs, maar de 21-jarige Verschueren weet zelf van niks. "Ik heb geen enkel gesprek gehad met een andere club. Het is duidelijk voor mij dat ik bij NAC blijft." 

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Communicatie
Bij NAC stond er voor de derde keer op rij een andere doelman onder de lat. Volgens Koch is de situatie niet optimaal. "Het is nu eenmaal zo, uiteindelijk staat er weer een nieuwe jongen en daar moeten we mee omgaan. Maar Karol Niemczycki heeft het gewoon goed gedaan. Daar lag het niet aan. De communicatie was goed." 

De tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Mislukt 'Avondje NAC'
NAC verloor zaterdagavond met 0-2 in eigen huis van Excelsior. De ploeg van Mitchell van der Gaag creëerde weinig kansen en tot overmaat van ramp miste spits Mitchell Te Vrede ook nog een penalty. "Daarna wordt het wel heel moeilijk", zegt Menno Koch. De aanvoerder van NAC baalt van het mislukte 'Avondje NAC'. "Na vorige week wil je ook nu weer laten zien wat we vorige week deden, maar dat kwam er niet uit." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.