Video

'Vertrouwen, geloof en fitheid', bij PSV spreken ze niet meer van geluk na treffer in blessuretijd

26 augustus 2018 om 00:18
nl
Na late winnende treffer tegen Fortuna Sittard pakte PSV zaterdagavond weer de winst in de slotfase (1-2). In blessuretijd schoot Luuk de Jong de winnende binnen tegen PEC Zwolle. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren ook al in de slotminuut van PEC.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Op een gegeven moment kun je niet meer van geluk spreken", zegt matchwinner De Jong. "Het team is heel fit. We zitten goed in ons vel. Ook al spelen we niet goed, de tweede helft soms zelfs slecht. Maar als je in de laatste minuut weer die winnende maakt, dan kun je spreken van een soort vertrouwen, geloof en fitheid."

 

'Van het gezeur af'
De Jong scoorde twee keer tegen PEC Zwolle. Het waren zijn eerste twee treffers van het seizoen. Toch rekende hij er niet de hele tijd op dat hij de winnende nog zou maken. "Je hinkt een beetje op twee gedachtes. Op een gegeven moment denk je: laten we de 1-1 vasthouden, het is niet onze dag."

"Maar we weten dat we het kunnen, we hebben ook de kwaliteiten voorin. Daarom moet je altijd blijven geloven." Dat de ploeg uit Eindhoven uiteindelijk wint is fijn, voor de spits net zo goed. Omdat hij nog niet had gescoord, kwam er al kritiek van de buitenwacht. "Zeker, twee keer scoren is altijd fijn. Dan ben je een beetje van dat gezeur af."

"Altijd lekker als je er twee maakt, dan ben je van dat gezeur af"- Luuk de Jong met een glimlach na twee treffers tegen PEC.

Wissel om rood te voorkomen
Denzel Dumfries zag de winnende treffer vanaf de zijkant van het veld. Trainer Mark van Bommel haalde de rechtsback naar de kant nadat hij ontsnapte aan een tweede gele kaart. Een logische wissel, zo oordeelt de verdediger zelf.

"Ik zat tegen mijn tweede gele kaart aan, dan is het verstandig om de wedstrijd met elf man uit te spelen. Dat doen we dan uitstekend", zegt de jeugdinternational.

Hoe het kon dat Dumfries - en met hem zijn ploeggenoten - het in de tweede helft heel erg moeilijk hadden tegen PEC Zwolle is niet direct te verklaren. "Dat moeten we even gaan analyseren. Zij gingen meer drukken, makkelijker van kant naar kant. We moeten analyseren wat fout gaat en wat we beter kunnen doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.