Levensgevaarlijke achtervolging eindigt in Wagenberg, bestuurder is zich van geen kwaad bewust

26 augustus 2018 om 13:00
nl
Na een gevaarlijke achtervolging is zaterdagmiddag een Roemeense automobilist aangehouden in Wagenberg. Zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De Roemeen stond met zijn auto - met Engels kenteken - op een pechhaven langs de N285. Daar stond ook nog een andere auto. De politie waarschuwt al langer voor verkopers uit Engeland die langs de weg contact leggen en proberen nepgoud te verkopen. De agenten besloten daarom op onderzoek uit te gaan. Op dat moment keerde de Engelse auto en reed die weg. 

Spookrijden
De bestuurder reed over de doorgetrokken streep en ging spookrijden. Zo reed hij ook over een kruising. Andere bestuurders schrokken daar zo van dat ze hard remden. Zo ontstonden er volgens de politie 'gevaarlijke situaties'. "De automobilist reed zigzaggend over de rijbanen, iedere keer een auto inhalend."

Uiteindelijk leidden de capriolen van de bestuurder tot een aanrijding. De auto waar hij tegenaan botste, tolde over de weg. De agenten sprongen daarop uit hun auto en hielden de bestuurder aan. De bijrijder bleek gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de aangereden auto raakte niet gewond.

'Ik wist niet dat ik zo gevaarlijk reed'
De verdachte, een 50-jarige Roemeen, is naar het politiebureau gebracht. Zijn auto en rijbewijs zijn in beslag genomen. Hij had 500 euro bij zich. Dit geld is ook in beslag genomen om alvast een deel van de veroorzaakte schade te kunnen vergoeden. 

De Roemeen liet weten dat hij niet het idee had dat hij zo gevaarlijk had gereden. Hij gaf aan wel spijt te hebben. Waarom hij er vandoor ging, is volgens de politie niet duidelijk geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.