Dat was bibberen! Kouderecord gebroken in Woensdrecht

26 augustus 2018 om 10:44
nl
In Woensdrecht is zaterdagnacht een kouderecord gebroken. De temperatuur kwam daar uit op 5,2 graden, laat Reinout van den Born van Weer.nl weten. Er werd daar nooit eerder 's nachts in augustus zo'n lage temperatuur gemeten.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Het oude record in Woensdrecht dateert van 25 augustus 2014. Toen werd het daar 's nachts 5,3 graden. 

Kleine relativering
"Een kleine relativering is wel op zijn plaats", laat Van den Born weten. "Er wordt in Woensdrecht pas sinds 1993 gemeten."

In Eindhoven, waar sinds 1951 wordt gemeten, kwam de temperatuur zaterdagnacht uit op 5,3 graden. Dat is wel goed voor een plaats in de top tien van koudste augustusnachten, maar die temperatuur komt niet in de buurt bij de 3,6 graden die in de nacht van 28 op 29 augustus 1993 werd gemeten. 

Regen
Na de koude nacht komt de temperatuur overdag uit op 19 of 20 graden. Het blijft droog, maar 's avonds wordt het vanuit het westen regenachtig. "De wind is vlagerig en trekt flink aan", waarschuwt Van den Born. "De regen houdt 's nachts aan. Het koelt dan af tot 14 of 15 graden." 

Maandag blijft het droog, maar is er wel veel bewolking. Het waait dan vrij stevig en de temperatuur komt ook dan uit op 19 tot 20 graden. "Dinsdag gaat de zon volgens Van den Born 'mooi schijnen'. Dan wordt het 23 of 24 graden. Woensdag volgen weer buien. "Mogelijk met onweer."

Vanaf woensdag meer zon
Na woensdag wordt er wat meer zon verwacht en stijgen de temperaturen geleidelijk aan. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!