Willem II maakt er in eigen huis een doelpuntenshow van tegen Heracles Almelo: 5-0

26 augustus 2018 om 14:06
Willem II heeft gehakt gemaakt van Heracles Almelo, de ploeg die in de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog indruk maakte. De Tilburgers wonnen glansrijk met 5-0.

In de beginfase was er geen geweldig voetbal te zien in het Koning Willen II Stadion. Het was aftasten van beide kanten. Vorig jaar stond het na 21 minuten 3-0 voor Willem II tegen Heracles. Nu was het nog 0-0.

Dat was na 45 minuten wel anders, want bij rust stond het echter ineens wel 3-0. Donis Avdijaj opende de score na 26 minuten spelen, drie minuten later prikte hij zijn tweede doelpunt binnen. Niet veel later kopte Fran Sol de derde Willem II-treffer tegen de touwen.

Jagen
Na rust ging Willem II door met wat het een groot gedeelte van de eerste helft deed. Fel jagen op de tegenstander en waar mogelijk via snelle combinaties de aanval zoeken. Het leverde na zeven minuten in de tweede helft een vierde Tilburgse treffer op.

Op advies van de VAR ging scheidsrechter Perez naar de zijlijn om een overtreding op Diego Palacios te bekijken. De arbiter uit Helmond wees vervolgens naar de stip. Fran Sol nam een aanloop zoals Chelsea-middenvelder Jorginho altijd doet, met het gewenste effect. Na het hupje schoot hij de 4-0 binnen.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Voor Sol was het nog niet voorbij. De spits, waarvan werd gedacht dat hij ruim voor het begin van de competitie al een transfer zou hebben gemaakt, maakte zijn hattrick compleet. De spits werd diep gestuurd en met een verdediger in zijn rug schoot hij vervolgens knap raak: 5-0.

Lees het live-verslag van Omroep Brabant hieronder terug.

'90 Na vier minuten blessuretijd is het afgelopen in Tilburg. Willem II haalt hard uit tegen Heracles Almelo: 5-0.

'88 Willem II is er wel klaar mee. De zege is binnen, het publiek is vermaakt. De aanval wordt niet meer echt gezocht. Heracles probeert af en toe richting het doel van de Tilburgse club te gaan, maar doet dat als een ploeg die met 5-0 achter staat: zonder overtuiging.

'80 Willem II jaagt nog op meer. Donis Avdijaj is boos als hij een bal niet krijgt. De buitenspeler is gretig, maar dat levert nu even niets meer op dan een teleurgestelde buitenspeler.

'78 Dubbele wissel bij Willem II. Atakan Akkaynak en Aras Özbiliz gaan naar de kant, Jordy Croux en Driess Saddiki komen binnen de lijnen.

'70 Goal! Daar is doelpunt nummer drie van Fran Sol. De spits brengt de thuisploeg op 5-0.

'68 De eerste wissel aan de kant van Willem II. Adrie Koster haalt Pol Llonch naar de kant. De Spanjaard kreeg enkele minuten eerder geel na een domme overtreding. Elmo Lieftink, in de eerste wedstrijd nog basisspeler en tegen FC Groningen afwezig door een blessure, komt als invaller binnen de lijnen.

'66 'Lewis in Oranje', zingen de fans van Willem II. De verdediger speelt erg goed, zowel verdedigend als aanvallend.

'52 GOAL! Fran Sol gaat achter de bal staan en benut de strafschop. De Spaanse spits maakt zijn tweede van de middag: 4-0.

'50 VAR! Diego Palacios ging na een goede actie onderuit in het strafschopgebied. Perez gaat naar de kant om te kijken naar de beelden. Strafschop.

46' De tweede helft is begonnen.

RUST: Willem II en Heracles Almelo gaan naar de kleedkamer. De eerste helft is voorbij. De thuisploeg is op weg naar een comfortabele zege. Door doelpunten van Donis Avdijaj (twee keer) en Fran Sol staat het 3-0.

'41  Gele kaart voor Donis Avdijaj (Willem II) en Wout Droste (Heracles Almelo).

'34 GOAL! Damil Dankerlui denkt dat de ingooi voor Heracles Almelo is, maar ziet dan dat hij hem meekrijgt. Hij gooit snel in naar Aras Özbiliz. Hij slingert de bal voor en de volledig vrijstaande Fran Sol knikt raak. Zo maakt de Spanjaard een einde aan de 'droogte' van 650 minuten zonder goal.

'29 GOAL! En daar is de tweede treffer van Willem II. Weer is het Donis Avdjijaj die de bal in het doel werk. Fran Sol geeft goed af op Daniel Crowley. Hercles-goalie Janis Blaswich kan zijn schot niet klemvast pakken, Avdijaj is attent en werkt de rebound tegen de touwen: 2-0.

'26 GOAL! Willem komt op voorsprong in eigen huis. Donis Avdijaj scoort bij zijn basisdebuut. Na een lange aanval komt de bal via Atakan Akkaynak bij Avdijaj. De buitenspeler twijfelt niet en krult de bal prima binnen: 1-0.

'22 Bradley Kuwas probeert het vanuit een vrije trap van zo'n veertig meter afstand van de goal. Hij dwingt Timon Wellenreuther tot een redding. De Duitse Willem II-goalie let goed op en pakt de bal.

'21 Vorig seizoen stond het in deze minuut 3-0 voor Willem II. De Tilburgse ploeg boekte toen een makkelijke overwinning op Heracles. De eindstand was toen 3-1, daar tekenen spelers, trainers en fans vandaag ook voor. De stand is nu 0-0.

17' Janis Blaswich gaat enorm in de fout bij een terugspeelbal. De Heracles-goalie heeft gelijk, de bal rolt uiteindelijk aan de voor hem goede kant van de paal over de lijn. Net geen goal voor Willem II.

'14 Na een overtreding op Fran Sol krijgt Willem II nu een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. Aras Özbiliz en Daniel Crowley overleggen even, het is uiteindelijk Özbiliz die hem neemt. Dat doet de buitenspeler niet goed, weg kans.

'11 Aras Özbiliz verspeelt de bal. In een poging zijn fout te herstellen maakt hij op de rand van het strafschopgebied een overtreding. Mohammed Osman schiet goed in, maar doelman Timon Wellenreuther brengt redding.

'2  Een kans voor Fran Sol. De spits krijgt op aangeven van Donis Avdijaj de kans op de 1-0. Hij kan de bal net niet goed raken, waardoor de kans verkeken is. De spits stond voor het duel met Heracles Almelo al 616 minuten droog. De teller blijft voorlopig lopen.

'1 Er is afgetrapt in Tilburg. Fran Sol heeft de wedstrijd in gang gebracht.

Opstelling
Trainer Adrie Koster heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basisploeg. James McGarry en Jordy Croux zijn hun basisplaats kwijt. Donis Avdijaj en Aras Özbiliz nemen hun plek als buitenspeler over. De twee nieuwelingen maakten vorige week in Groningen hun debuut, toen nog als invaller.