Grote drukte bij feestelijke huldiging van Maarten van der Weijden in Waalwijk

26 augustus 2018 om 15:55
nl
Maarten van der Weijden is zondagmiddag feestelijk gehuldigd in Waalwijk vanwege zijn enorme zwemprestatie van vorige week. Hij zwom 55 uur lang de route van de Elfstedentocht en haalde daarmee ruim 4,3 miljoen euro op voor kankeronderzoek.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Kijk hier de huldiging van Maarten van der Weijden terug:

Wachten op privacy instellingen...

 

De voormalig olympisch zwemmer werd gehuldigd op het Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk. Onder anderen OG3NE en Guus Meeuwis traden op. Het was zondag al vroeg druk. Het plein stond ruim voor aankomst van de zwemmer al bomvol. 

Wachten op privacy instellingen...

Van der Weijden zwom vorige week 163 kilometer van de elfstedenroute. Hoewel hij de finish niet bereikte, werd er kort na zijn tocht in Leeuwarden volop feest gevierd en kreeg de zwemmer daar een enorme huldiging.

Zijn dorpsgenoten in Waspik en burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk wilden dat ‘thuis’ nog eens dik over doen. "De hele gemeente Waalwijk is zo trots als een pauw met zo’n inwoner'', aldus de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...

Het spreekwoordelijke dak ging er al snel af, tijdens het optreden van de dames van OG3NE. Duizenden mensen zongen, klapten en feestten mee. Maarten van der Weijden werd daarna door de burgemeester uitgeroepen tot ereburger. "Dat is een enorme eer", zei de zwemmer daarop. 

In eerste instantie haalde hij 3,5 miljoen op, maar dat bedrag bleek zondag nog hoger. In totaal is er 4.311.810,72 euro opgehaald met de actie. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.