Wie betaalde per ongeluk 3800 euro voor een wijntje in Oss? ‘Dit lijkt ons toch wat overdreven’

27 augustus 2018 om 09:33 • Aangepast 20 november 2020 om 19:00
nl
Bij cultureel podium De Groene Engel in Oss kreeg het personeel zaterdag een flinke fooi, maar waarschijnlijk was dat niet de bedoeling. Iemand die een wijntje van 3,80 euro wilde pinnen, rekende per ongeluk 3800 euro af. De zaak heeft geen idee wie de enorme bedrag betaalde.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Nu valt de nieuwe wijn in de smaak, maar dit lijkt ons toch wat overdreven als fooi”, schrijft De Groene Engel op Facebook. Het podium vraagt bezoekers die zaterdagavond een drankje hebben gedronken hun banksaldo te controleren en een afschrift te laten zien zodat ze het bedrag weer netjes kunnen terugstorten.

Wachten op privacy instellingen...

"Het bedrag is zaterdagavond rond negen uur gepind", vertelt directeur Oscar Jansen van de Groene Engel. "Er is duidelijk iets misgegaan bij het invoeren van het bedrag. Ons pinapparaat is ook niet direct verbonden met de kassa. Waarschijnlijk heeft de klant twee keer zijn pincode ingetoetst. De eerste keer is er vermoedelijk vergeten op enter te drukken door onze medewerkers, de tweede keer voerde de klant waarschijnlijk zijn pincode in en dat werd vervolgens het te betalen bedrag. Het afgeschreven bedrag is ook niet precies 3800 euro."

Gigantische omzet
"We kwamen er zondag achter toen onze omzet opvallend hoog bleek te zijn. We zijn toen gaan uitzoeken waar dat aan lag. Zo kwamen we uit bij het dure wijntje."  Maandagmorgen heeft zich nog niemand gemeld die het bedrag op zijn rekening mist.  "Mocht dat wel zo zijn dan hoeft hij alleen maar zijn bankafschrift te laten zien met het afgeschreven bedrag. Wij kunnen alleen maar de laatste drie cijfers van het rekeningnummer van de wijndrinker zien en dus niet achterhalen die de genereuze klant is", legt de directeur van de Groene Engel uit. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!