Video

Sydney van Hooijdonk imiteert drie beroemde vrije trappen van vader Pierre [VIDEO]

27 augustus 2018 om 18:24
nl
Pierre van Hooijdonk had een grote specialiteit: vrije trappen. Zoon Sydney (18) heeft de voetbalgenen van pa en zit dit seizoen voor het eerst bij de A-selectie van NAC. Maar is zijn trap net zo goed?
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

"Hij kon het balletje wel trappen", zegt Sydney over de sublieme vrije trappen van zijn vader Pierre.  "En ik ook, maar ik moet nog veel oefenen. Het is nog niet op het niveau dat hij heeft bereikt, maar ik ben ermee bezig. Ik hoop dat niveau ooit ook aan te tikken."

Daarom vroeg verslaggever Ronald Sträter aan Sydney om drie vrij trappen van zijn vader na te doen. Een goal van NAC tegen Heerenveen en de twee beroemde goals uit het jaar dat Feyenoord de UEFA-cup won. Hoewel alle ballen in het doel gingen, was het geen gemakkelijke opdracht. 

NAC – Heerenveen, vrije trap via binnenkant paal: 


Feyenoord – Dortmund in de finale om de UEFA Cup in 2002: 


Freiburg - Feyenoord, de beroemde vrije trap vanaf de zijkant: 

"Ik ben erachter gekomen dat vrije trappen nadoen niet mijn specialiteit is", lacht Van Hooijdonk. "Ik trap ze meestal hoog en de vrije trappen die jij had uitgekozen waren dat niet. Maar ze gingen erin en dat telt ook. Zo zie ik het."

Oefenen in de achtertuin

Sydney werkt bij NAC regelmatig aan zijn vrije trap. Dat doet hij dan meestal na de training met Mounir El Allouchi, Luka Illic en Jordan van der Gaag. Oefenen met vader Pierre is er daarom steeds minder bij.

"Dat deden we altijd in de achtertuin of bij mijn oude club Beek Vooruit en dat was soms best wel vermoeiend", lacht Sydney van Hooijdonk. "Dan trapte je tien ballen en als het dan niet perfect was, gingen we door totdat er vijf of zes wel perfect waren. Daar heb ik veel van geleerd."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.