Danny van Poppel toch niet de snelste in derde etappe Vuelta: '300 meter was net iets te veel'

27 augustus 2018 om 18:59
nl
Vlak voor de finish van de derde etappe van de Ronde van Spanje kwam Danny van Poppel aan kop, maar hij had deze maandag niet de kracht om onder andere drie Italianen achter zich te houden. "Ik kwam te vroeg op kop", zei de sprinter van Lotto-NLJumbo na de rit, waarin hij als zesde eindigde. Steven Kruijswijk uit Nuenen werd in dezelfde tijd 36e. Hun ploeggenoot Lars Boom uit Vlijmen kwam op bijna 13 minuten van de Italiaanse winnaar Elia Viviani over de meet.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

*Danny van Poppel over de spannende slotfase: "Vóór mij vielen ze een beetje stil. Ik dacht: dan ga ik maar. Ik keek op het bord naast de weg en hoopte dat erop zou staan dat het nog tweehonderd meter was. Maar het was nog driehonderd meter. Dat was net iets te veel."

'De snelste'
Van Poppel moest toezien hoe Viviani de snelste was in de eindsprint. Teleurstellend wilde hij de zesde plaats echter niet noemen. "Ik voel me behoorlijk goed. Na een wat moeilijke periode doe ik weer mee. Daar ben ik blij mee. Dat Viviani won, is geen verrassing. Hij is op dit moment de snelste.''

Dat is Lars Boom in de verste verte niet. In de tweede etappe kwam hij al te laat binnen, maar dat werd gedoogd. In de rit naar Alhaurin de la Torre, maandag, finishte hij als 173e. Slechts drie renners hadden nog meer tijd nodig voor de 178,2 kilometer lange etappe. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.