Lisanne verloot haar trouwjurk: ‘Ik zal blij zijn als een andere vrouw hier ook in straalt’

27 augustus 2018 om 21:33
nl
Je trouwdag, dat is toch de mooiste dag van je leven? Je zou er aan gaan twijfelen bij al die scheidingen. Lisanne Verest Saas zal er altijd met veel plezier aan terugdenken. Desondanks heeft ze besloten haar trouwjurk te verloten. Huwelijksperikelen? Niets van dat alles. De Helmondse wil andere vrouwen juist laten delen in het geluk, dat haar is overkomen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Ik heb vorig jaar, voordat ik ging trouwen met Jos, op een dag vier trouwjurken gepast. Ik wist meteen welke ik wilde hebben. En ook de dag zelf, 14 juli, zal ik nooit vergeten. Die herinneringen zal ik blijven koesteren, maar wat doe ik nog met die jurk? Niks. Die trek ik nooit meer aan en hangt ergens in een kast. Nu we aan het verhuizen zijn en alles opnieuw aan het inrichten zijn, dacht ik waarom zou ik die jurk niet een ander willen gunnen?”

Voorwaarden aan verloting
De overnamekandidaten moeten er uiteraard wel wat voor doen. Ze moeten uit de regio Helmond-Geldrop-Eindhoven komen: Lisanne richt zich voor haar actie 'wie wil mijn trouwjurk' op Marktplaats alleen op deze regio's. De Helmondse wil, vanzelfsprekend in vertrouwen, ook weten waarom het hen aan de middelen ontbreekt om zoiets moois aan te schaffen.

“Ik wil de jurk schenken aan vrouwen, die minder bedeeld zijn en die toch willen meemaken het hoe is om zo gekleed te gaan. Een trouwerij kost gauw vijftien- tot twintigduizend euro en dat geld heeft niet iedereen. De vrouwen die de jurk willen gaan dragen, moeten me dus wel laten weten waarom ze hiervoor in aanmerking denken te komen. Waarom zïj juist deze jurk verdienen. Dat kan tot woensdagavond zeven uur."

Trekking is woensdagavond
"Van al degenen die in mijn ogen kans maken op de jurk, schrijf ik de naam op. Onze dochter Esmee trekt dan woensdag één naam uit een pot – heel eerlijk dus - en die vrouw kan de jurk volgende week zondag bij ons komen ophalen. Dan hebben we er de verhuizing opzitten en zijn we met zijn allen thuis voor de overdracht.”

De eerste overwegend positieve reacties zijn al binnen. Van mensen die haar gebaar enorm waarderen én van vrouwen, die de jurk graag over hun schouders willen laten vallen. Verwacht Lisanne dat ze wordt uitgenodigd voor het huwelijk van de vrouw die in haar jurk gaat trouwen? 

Geen spijt
“Nee hoor, daar zit ik helemaal niet op te wachten. Ik ben al blij wanneer ik een foto krijg waarop je kunt zien hoe die vrouw straalt in mijn jurk”, vertelt de Helmondse, die zeker weet dat ze geen spijt krijgt van haar sociale geste. “Echt niet. Het was een geweldige trouwdag, althans zeker voor mij. Dat ik de jurk binnenkort kwijtraak, is mijn eigen keuze, al staat mijn man er helemaal achter. Bovendien laat ik de kleren die Esmee en ons zoontje Keano op onze trouwdag droegen, inlijsten. Dan kan ik daar nog van blijven genieten.”

O ja, wat handig is voor de dames die zich het buitenkansje niet willen ontnemen: de jurk heeft maat 38 en wordt inclusief hoepel en schoenen met maat 37 verloot. En heb je gewonnen, zo laat Lisanne vriendelijk weten: dan is het de jurk meenemen en niet eerst kijken of die wel past.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!