Rechter beslist hoe ver de politieacties tijdens PSV - BATE Borisov mogen gaan

28 augustus 2018 om 21:04
nl
De politiebonden hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente Eindhoven over de politieacties rond de wedstrijd van PSV tegen BATE Borisov. Voorzitter Hans Schoones van politievakbond ANPV laat dat weten. De advocaten van de bond en de gemeente zaten dinsdagavond met elkaar om tafel, maar konden het niet eens worden. De rechter doet vandaag nog uitspraak.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Dinsdagmiddag hoopten burgemeester Jorritsma van Eindhoven en de bonden er nog samen uit te komen. Dat is dus niet gelukt. 

Hier gaat het om
De angel zit 'm in de drie fuiken op de Fellenoord, de Mathildelaan en de Kastanjelaan. Hier gaat het verkeer last van krijgen. En dit wil de burgemeester pertinent niet, onder meer omdat het extra druk is in Eindhoven vanwege de cruciale wedstrijd van PSV. 

“Er zal een soort sluis gevormd worden door actievoerende collega’s, die passerende bezoekers aanspreken”, vertelt voorzitter van politiebond ANPV Hans Schoones.” Er zullen dan flyers uitgedeeld worden. Ja, dat levert vertraging en hinder op voor passanten.”

Kort geding
"We hebben gisteren intensief overleg gehad met de burgemeester, maar we zijn er niet uit gekomen. Toch willen we de actie doorzetten. We zijn al acht maanden op alle mogelijke manieren in gesprek voor een betere cao en een lagere werkdruk. Het zou een zware teleurstelling zijn als we de actie niet mogen voeren zoals ‘ie bedacht is.”

Waar en hoe laat het kort geding dient, is nog niet bekend. De voorzitter van de politievakbond adviseert bezoekers van de wedstrijd PSV - BATE Borisov op tijd naar het stadion te vertrekken. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.