Video

Géén tekort aan dahlia’s voor het bloemencorso van zondag in Zundert

28 augustus 2018 om 19:22
nl
Miljoenen dahlia’s zijn er nodig voor het corso in Zundert en elk jaar is er wel wat mee. Het ene jaar zijn er te weinig, dan is het weer te droog, te warm of is het weer te nat. Ludo Gommers is de dahliabaas van Zundert en hij weet precies hoe zijn dahlia’s op de velden in en rond Zundert ervoor staan. Belangrijk, want zondag moeten er voldoende bloemen zijn.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“De velden in Zundert staan er redelijk goed bij. Zoals wij het op dit moment kunnen bekijken hebben we voldoende dahlia’s.” Met die korte en krachtige mededeling maakt Gommers een eind aan de soap die al weken voortwoekerde. Een eind aan het verhaal dat er door de warmte een gebrek zou zijn aan de bloem, waar Zundert het van moet hebben. “Het enige is dat we op dit moment wel een tekort hebben aan witte en paarse bloemen, maar die kopen we in bij andere corso’s.” 

Bloeiende handel in dahliabloemen
De handel in dahliabloemen is een levendige handel tussen de corsoplaatsen, ook het corso in Zundert profiteert hiervan. “We hebben nu al zo’n zeven miljoen bloemen afgezet, zelfs aan een corso in Noord-Spanje en na ons corso gaan we weer plukken voor Valkenswaard. Per honderd bloemen is de prijs 1,62 euro, dat levert jaarlijks rond de twee ton aan inkomsten op.”

Plukkerdeplukpluk
Donderdag trekken de plukkers van alle buurtschappen de velden in om te beginnen met de ‘Grote Zundertse Pluk’. Miljoenen bloemen worden dan geplukt voor het corso van zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.